23.7 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateBugetul Consiliului Județean, aprobat luna aceasta

Bugetul Consiliului Județean, aprobat luna aceasta

Consiliul Județean Gorj și instituțiile subordonate vor avea anul acesta un buget de aproximativ 160 de milioane de lei. Președintele Cosmin Popescu spune că suma este suficientă pentru a asigura funcționarea fără griji, dar și pentru finanțarea lucrărilor de investiții programate pentru anul 2019. Bugetul județului va fi adoptat de către aleși după finalizarea dezbaterii publice.

Președintele Consiliului Județean își dorește ca bugetul să fie adoptat cât mai rapid și spune că sume pe care instituția o are la dispoziție este chiar mai mare decât cea din 2018. „Bugetul Consiliului Județean este în dezbatere publică începând de joia trecută. Avem un termen minim de 15 zile de dezbatere publică și maxim de 45 de zile. Nu o să aștept termenul maxim. Imediat după ce va fi finalizată dezbaterea publică, dacă sunt observații asupra bugetului și sunt pertinente, o să intervenim. Cu siguranță în maxim trei săptămâni de zile o să avem buget. Bugetul total al Consiliului Județean este de aproximativ 160 de milioane de lei pentru partea de funcționare și pentru partea de cofinanțare a proiectelor sau de susținere a unor investiții. Este un buget de început, având în vedere că în bugetul total vor intra și banii pe PNDL. Aceasta este suma care ne asigură funcționarea fără probleme, cu aparatul propriu, cu DGASPC și toate instituțiile subordonate. Ca o comparație, suma este mai mare și ne asigură finanțarea fără probleme a activității curente și susținerea lucrărilor de investiții pe care ni le-am propus”, a declarat Cosmin Popescu.

Drumul de la Padeș, prioritatea numărul unu

Șeful CJ așteaptă și clarificarea bugetelor din ministere, deoarece mai multe investiții se bazează anul acesta pe bani guvernamentali. Un exemplu este drumul de la Padeș, care ar putea fi modernizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. „Problemele discutate la București au fost pe partea de alocare a fondurilor din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții. Din câte am înțeles, vinerea trecută a fost încă un act normativ care va trebui publicat și prin care se pune în practică acest fond. Și noi suntem interesați să intrăm cu câteva tronsoane de drumuri județene în modernizare, să fie finanțate din acest fond și nu numai. Deocamdată și la ministere se așază bugetele pe semestre și trimestre, astfel încât să știm exact ce buget revine Ministerului Dezvoltării Regionale și Companiei Naționale de Investiții, pentru că avem și noi anumite solicitări. Una dintre solicitările făcute este cea din luna ianuarie, pentru finanțarea drumului județean ce traversează localitatea Padeș. Pe zona de drumuri județene, aceasta este prioritatea numărul unu”, a mai explicat președintele CJ Gorj.

Reacție sindicalistului Manu Tomescu: „Eu nu am furat un leu. Am muncit pe acești bani“

6
Manu Tomescu, unul dintre cei 27 de sindicaliștii care figurează în raportul ANAF că trebuie...

Când încep lucrările la drumul expres Craiova – Târgu Jiu

0
Lucrările la drumul expres Craiova - Târgu Jiu vor debuta în 2023. Este promisiunea făcută...

Drumul Țicleni -Târgu Jiu intră în reabilitare

0
Consilierii județeni au votat, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Gorj, aprobarea indicatorilor...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!