Acasa / Actualitate / Cabanier despre situația celor aflați în carantină: “Te gândești că sunt semenii noștri și trebuie să-i ajuți într-un fel sau altul”

Cabanier despre situația celor aflați în carantină: “Te gândești că sunt semenii noștri și trebuie să-i ajuți într-un fel sau altul”

Cabanierii din Rânca încep să plângă după  turiști. Proprietarii de cabane se tem că pandemia de coronavirus le va distruge afacerea. Pentru a mai face un ban, unii sunt de acord să-și pună pensiunea la bătaie acordând cazare persoanelor aflate în carantină.

După ce s-au isterizat în momentul în care s-a aflat că Cabana SGA din stațiunea Rânca a fost transformată în izolator pentru pacienții, cabanierii din Rânca fac un pas înapoi, dând semne că inclusiv ei ar putea acaza persoanelor revenite recent din străinătate. Totul pentru o sumă frumușică. “O parte din cabanieri sunt de acord să preia din cei aflați în carantină. Unii sunt sceptici alții nu vor nici să audă. Te gândești că sunt semenii noștri și trebuie să-i ajuți într-un fel sau altul. Dar având în vedere că avem și noi angajați, nu poți să pui la dispoziție totul degeaba”, susține Constantin Pănescu, șeful Asociației Concesionarilor din Rânca.

Afaceri pe butuci?

Proprietarii își justifică decizia de a scoate la mezat cabanele după ce activitățile le-au fost suspendate de guvern, din cauza epidemiei de coronavirus. Constantin Pănescu susține că în ritmul aceasta afacerile se duc de râpă. “Avem angajați și nu știm ce să facem cu ei. Statul nu ne oferă răspunsuri clare. Turiști nu sunt, turismul ca și agricultura nu va dispare niciodată, la asta trebuie să se gândească mai marii noștri. Ne așteptam să găsească soluții și pentru noi că nu am cotizat la stat atâția ani degeaba”, mai declară cabanierul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*