Calea Eroilor va fi modernizată de o firmă italiană

0
21

O firmă italiană va moderniza Calea Eroilor, din Târgu Jiu, zona cuprinsă între Biblioteca Județeană și Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, care face parte din ansamblul brâncușian. Este pria etapă care va fi reabilitată după proiectul întocmit de către cunoscutul arhitectul Dorin Ștefan. Lucrările vor începe anul viitor. „În perioada următoare se va semna contratul cu societatea care a câștigat licitația. Anul acesta nu vor putea demara lucrările, dar acestea vor începe de anul viitor. A fost o singură firmă care s-a înscris la licitație“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Valoarea totală a proiectului este de 40 milioane de euro

Pe lângă suma de aproximativ 8,5 milioane de lei primită de Primăria Târgu Jiu pentru modernizarea Căii Eroilor, municipalitatea a mai alocat șapte milioane de lei: „Proiectul, în întregime, este evaluat la 40 de milioane de euro. Nu cred că primăria poate să finanțeze această investiție singură. Îmi doresc să suplimentăm finanțarea pe etape și modernizarea Căii Eroilor să continue. Mă interesează modernizarea Căii Eroilor, de la Poarta Sărutului și până la Coloana fără de Sfârșit“, a mai precizat Romanescu.

Cum va fi amenajată Calea Eroilor

Axa Calea Eroilor să fie amenajată cu piatră cubică, iar bordurile vor dispărea. Un gard va fi pus pe toată lungimea Căii Eroilor, pentru a ascunde împrejmuirile inestetice ale caselor, dar și pentru a marca în mod corespunzător Calea Eroilor.

Proiectul presupune și modernizarea celor două parcuri în care se află operele lui Brâncuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here