spot_img
5 C
Târgu Jiu
marți, martie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateCJ răspunde acuzațiilor lansate de Miruță pe tema „Strategia de dezvoltare a...

    CJ răspunde acuzațiilor lansate de Miruță pe tema „Strategia de dezvoltare a județului Gorj”

    Consiliul Județean Gorj răspunde acuzațiilor lansate de liderul USR Plus de la Gorj. Radu Miruță a criticat conducerea unității că bate pasul pe loc cu Strategia de dezvoltare a județului Gorj. Oficialii de la Consiliul Județean îi transmis politicianului că “până cel târziu în luna august 2021, Strategia de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027 va fi supusă procesului de dezbatere publică și aprobată, în paralel cu elaborarea Planul Teritorial pentru Tranziție Justă (PTTJ), document obligatoriu pentru accesarea Fondului pentru o Tranziție Justă”.

    „Cer public conducerii CJ Gorj să dea lămuriri precise asupra stadiului acestui proiect de strategie, vital pentru întreaga arhitectură de dezvoltare a Gorjului! Vechea strategie de dezvoltare a expirat la finele lui 2020. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar??! Dar cu viața gorjenilor?!?”, a transmis Radu Miruță, printr-un comunicat semnat sub sigla USR PLUS Gorj.

    Pași realizați

    Reacția din partea Consiliului Județean Gorj nu a întârziat să apară. Printr-un comunicat de presă au transmis etapele principale de lucru în cadrul elaborării strategiei. „Acestea sunt:

    1. consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă;
    2. analiza situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante în urma consultării celor 2.000 de actori locali;
    3. organizare Atelier de lucru 1 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
    4. organizare Atelier de lucru 2 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
    5. organizare Atelier de lucru 3 în cadrul căruia se vor stabili principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative;
    6. elaborarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj;
    7. procesul de consultare publică;
    8. aprobarea Strategiei de dezvoltare județeană 2021-2027 a județului Gorj, prin Hotărâre a Consiliului Județean Gorj.

    În cadrul contractului de servicii nr. 11147/26.08.2020 a fost realizată consultarea a 2.000 de actori locali din instituții publice, sectorul privat și societatea civilă, prin deplasări la sediile actorilor locali din județul Gorj pentru distribuirea/completarea chestionarelor, transmiterea chestionarelor prin poștă/curier către actorii locali, transmiterea de adrese prin e-mail către actorii cheie locali cu privire la completarea chestionarelor.

    Au fost distribuite un număr de 2232 chestionare și au fost completate un număr de 2085 chestionare, fiind finalizată activitatea de analiză a situației existente prin prelucrarea datelor și formularea concluziilor relevante, în urma consultării actorilor locali. A fost realizată analiza diagnostic a stării actuale de dezvoltare a județului Gorj, într-o abordare comparativă, a datelor statistice, a documentelor elaborate la nivelul instituțiilor și autorităților locale, informații colectate din diverse surse de date oficiale, pentru fiecare domeniu de analiză.

    Având în vedere contextul evoluției situației epidemiologice pe teritoriul României și a măsurilor adoptate la nivelul întregii țări generate de evoluția pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, măsurile dispuse la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Gorj pe durata stării de alertă, precum și restricțiile impuse, facem următoarele precizări:

    –  Atelierele de lucru nr.1 și nr. 2 au fost organizate în 6 serii a câte 20 persoane/serie, pe durata a 3 zile, în perioada 27-29 ianuarie 2021, respectiv 4 serii, a câte 20 persoane, pe durata a două zile, în perioada 17-18 februarie 2021. În cadrul acestora au fost stabilite principalele obiective strategice având ca bază concluziile consultării participative.

    –  Atelierele de lucru nr. 3 urmează a fi organizat în cursul lunii mai 2021.

    Facem, de asemenea, precizarea că portofoliul de proiecte aferent Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027, trebuie să aibă identificate sursele de finanțare din fonduri nerambursabile, în cadrul programelor operaționale care la această dată nu sunt definitivate și nu există în momentul de față un termen asumat pentru aprobarea acestora”, a transmis Consiliul Județean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: