Acasa / Actualitate / Clădirile școlilor nefolosite se întorc în grija primăriilor

Clădirile școlilor nefolosite se întorc în grija primăriilor

Ministerul Educației Naționale a decis simplificarea procedurii prin care clădirile care au aparținut școlilor și acum sunt închise, să se întoarcă la Primării pentru a căpăta o altă utilizare.

În județul Gorj se pare că există câteva sute de astfel de clădiri. De acum, fostele clădiri de școli vor fi date în administrarea administrațiilor publice locale, a declarat, ministrul Educației, Liviu Marian  Pop. Aceste clădiri vor putea fi folosite de autoritățile locale ca sedii pentru cămine de bătrâni sau centre comunitare. Liviu Marian Pop a mai precizat că a solicitat inspectoratelor școlare județene să facă o situație exactă a școlilor închise și nefolosite de ani de zile, datele urmând să fie transmise la minister în maximum trei săptămâni. Potrivit ministrului, în total, la nivel național, sunt 33.000 de clădiri cu statut de unități școlare, dar doar 18.000 au autorizații de funcționare, însă pentru o situație exactă, va aștepta datele transmise din teritoriu de inspectoratele școlare județene.

Un comentariu

  1. De asta evacuati scoli, ca sa le obtineti cladirile, nu?
    De asta se zbate inspectorul general la TImis sa evacueze Mincu, nu?

    La fel ca la Timisoara, desfiintati colegiul Mincu, in locul lor vin cei de la Lenau, iar peste 4 ani cand e gata noua scoala construita pentru Lenau, cladirea ramane goala.
    Camin de batrani? Mai degraba spatii de birouri.

    TICALOSILOR!!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*