Acasa / Actualitate / Comisie disciplinară pentru cazul medicului Elena Vlad

Comisie disciplinară pentru cazul medicului Elena Vlad

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a numit o Comisie de disciplină pentru a analiza cazul medicului Elena Vlad, de la Compartimentul pneumologie din cadrul Secției Medicală 1. Managerul Spitalului, Gigel Capotă, a spus că se va încerca luarea unei decizii până mâine: „Trebuie să convoc o Comisie de disciplină care trebuie să aibă la bază avizul Consiliului de Etică și, eventual, de la Colegiul Medicilor. Comisia de disciplină va analiza ce s-a întâmplat, să ceară punct de vedre doamnei doctor și să stabilească eventuale măsuri pe linie administrativă. Din această comisie de disciplină fac parte domnul director medical Costinel Popescu, domul jurist Cornescu Călin și doamna Manea Daniela. S-au făcut convocările și decizia noastră a fost ca până vineri să încerce să finalizeze cercetarea disciplinară“.

Medicul Vlad, însoțită de avocat

Medicul Vlad a venit la audierile de la Consiliul de etică alături de un avocat. „Nu a avut nimeni din cadrul Comitetului Director să împiedicăm, să prelungim sau să intervenim în activitatea celor două, Consiliul de Etică și Colegiul Medicilor. În data de 31 ianuarie, doamna doctor a solicitat în scris Consiliului de etică și mi-a fost prezentată o solicitare prin care cerea ca unul dintre membrii consiliului, doamna jurist Horhoianu să nu participe, pentru că a avut unele probleme personale cu dânsa și că dorește să fie asistată de un avocat. Consiliul de etică a cerut Consiliului Director înlocuirea doamnei Horhoianu din comisia respectivă. Am analizat și celălalt solicitarea și am aprobat să fie asistată de un avocat. S-a mai dat un termen până luni. Am înțeles că s-a prezentat luni, însoțită de un avocat“, a precizat Gigel Capotă.

S-a dat avizul consiliului de etică

Gigel Capotă a precizat că s-a emis, deja, un aviz din partea Consiliului de etică al Spitalului Județean cu privire la medicul Elena Vlad: „Am prezentat un aviz de etică de la Consiliu și acolo au fost identificate anumite vulnerabilități. Așteptăm un punct de vedere și de la Colegiul Medicilor“.

2 comentarii

  1. Ce doctori……

  2. DOAMNA DOCTOR NU MAI VINE LA CABINETUL DIN AMBULATORIU. JOI A FOST INCHIS.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*