19.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Actualitate Condiții de lux pentru carantinații, infectații consultați prin telefon

Condiții de lux pentru carantinații, infectații consultați prin telefon

De mai bine de două luni de zile, persoanele carantinate beneficiază de toată atenția autoritățile. Cei veniți din străinătate au parte de cele mai bune condiții în ceea e privește cazare și masa ținând cont că stau în hoteluri și pensiuni de lux din județ. Până acum niciunul dintre cei care au părăsit zona de carantină nu s-au plâns de cele 14 zile asigurate pe banii statului semn că autoritățile și-au dat silința ca “sejurul” să fie cât mai plăcut. Acum, când numărul celor ce revin acasă crește din nou, Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel la voluntari pentru a putea distribui alimente în centrele de carantină, acolo unde sunt cazați cei care până mai ieri trăiau în afara țării arătând cu degetul spre România.

Cele 14 zile de carantină sunt extrem de costisitoare pentru statul român. Pentru fiecare carantinat este alocat un buget zilnic de 230 de lei pentru cazare și alți 120 de lei mâncare și produse de igienă. Într-o cameră de hotel stau, în unele cazuri, și trei persoane, rude întoarse împreună de peste granițele țării, însă acest aspect nu schimbă cu nimic cheltuiala statului. Carantinații sunt păziți, pentru că la un moment dat exista riscul ca unii să încerce să plece din zona de protecție. Astfel, 24 de ore din 24 un angajat al Jandarmeriei stă, în picioare, lângă imobiliul respectiv pentru a fi sigur că situația este sub control. Alături de el se află un reprezentant al DSP care asigură transferul de hrană de la societatea care livrează mâncarea până la ușa persoanelor aflate în carantină. Numărul carantinaților depășește numărul angajaților DSP care ar trebui să fie la dispoziția acestora, motiv pentru care conducerea unității face apel la populație să se implice. Cum semenii noștri au nevoie de hrană, voluntarii sunt rugați să le dea o mână de ajutor autorităților.

Le oferă echipament

„Este o situație dificilă pentru că nu avem personal suficient. Facem un apel către voluntari, să vină să ne ajute. Am luat tot personalul pe care îl puteam lua de la cabinetele școlare și de peste tot. Nu mai avem de unde să luăm. Voluntarii vor primi combinezoane, măști, mănuși și ochelari. Vor lăsa mâncarea la ușă. Nu se va intra în contact cu beneficiarii din carantină. Centrele beneficiază de paza jandarmilor. Totul este în siguranță. Acum mai avem 500 de combinezoane, 450 de perechi de ochelari de protecție și 800 de măști. Am mai cerut echipamente de protecție și vom primi în zilele următoare. După distribuirea hranei, combinezonul, masca și mănușile sunt puse în saci speciali și nu aruncate la întâmplare”, a declarat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Să-și asigure traiul

O altă cheltuială pe banii statului este cea cu persoanele aflate în izolare. Deși primeau mâncare gratuit unii au simțit nevoia să iese să facă mișcare. Pentru a evita astfel de situații oficialii i-a amenințat cu amenzi, cu transferul în carantină și cu achitarea integrală a serviciilor oferite pe durata carantinei. Până acum autoritățile nu au deslușit cum pot pune în practică această decizie. Zilele trecute mai mulți tineri din Rovinari au fost băgați în carantină la Târgu Jiu după ce nu au respectat condițiile de izolare, achitarea serviciilor fiind până în prezent tot în grija statului.

Între timp, în spitale, cei infectați cu COVID 19 se plâng că nu beneficiază de atenția medicilor. Că nu pot să primească nici măcăr pachete de la familie pentru că toată lumea se teme de infectare și că consultațiile se dau prin telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini