Consilierii opoziției au respins un proiect generator de BANI! S-a întâmplat la Motru!

0
12

În ședința Consiliului Local Motru de luna trecută, consilierii opoziției-PSD și ALDE-nu au votat proiectul prin care se dorea înființarea unui târg săptămânal în municipiu. Primarul Gigel Jianu spune că el și echipa sa nu renunță la acest proiect, așa că, spre sfârșitul acestei luni, la ședința de CL, va supune din nou la vor proiectul care ar putea genera lunar venituri de peste 1,2 miliarde lei vechi la bugetul Primăriei Motru.

poza-motru

gigel-jianu-motruProiectul „Târgului Săptămânal de la Motru” a fost gândit pentru a genera bani la bugetul local al municipalității, dar și pentru că ar fi benefic pentru comunitate. Edilul Gigel Jianu și echipa sa de consilieri locali au dorit ca prin înființarea acestui târg săptămânal să ofere posibilitatea producătorilor locali, și nu numai, să își vândă produsele. „Noi am gândit acest proiect pentru a oferi oportunitatea producătorilor locali să își vândă la ei în oraș, în zonă, produsele agro-alimentare. Motrenii ar putea cumpăra direct din Zăvoi produse proaspete, bio, dar și produse industriale, atât noi cât și second-hand. Vânzarea de animale nu am inclus-o deocamdată în acest proiect. Târgul ar avea loc sâmbăta, pe o suprafață de 15 mii mp și chiria cerută comercianților va fi de 3 lei/mp. La un calcul simplu, pentru închirierea a 10 mii de mp putem aduce la bugetul local peste 30 mii lei pe săptămână. Proiectul este benefic pentru comunitatea locală, dar și pentru bugetul primăriei”, a spus Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Nu acceptă respingerea. Îl pun din nou pe ordinea de zi

Consilierii PNL vor reiniția acest proiect și îl vor pune din nou pe ordinea de zi a CL Motru la ședința din 27 octombrie, deoarece la ultima ședință, cei din opoziție s-au opus vehement. „Proiectul a fost respins de către consilierii ALDE și PSD. Au refuzat să îl voteze și consider că nu acționează în beneficiul cetățenilor. În proiect scrie că târgul săptămânal va fi organizat în fiecare zi de sâmbătă, de la orele 07 la 15. Zona comercială va fi amenajată în Zăvoi, la Ploștina. Ar fi fost o măsură bună pentru comunitate, tocmai de aceea la următoarea ședință de CL va fi pe ordinea de zi. Motrenii, de cele mai multe ori, sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari la alte târguri din alte comune și orașe”, a adăugat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here