Acasa / Actualitate / Continuă „ciopârțirea“ trotuarelor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu pentru amenajarea locurilor de parcare

Continuă „ciopârțirea“ trotuarelor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu pentru amenajarea locurilor de parcare

Lucrătorii Primăriei municipiului Târgu Jiu continuă să „taie“ trotuarele din zona centrală a municipiului, de pe bulevardul Unirii, pentru a amenaja alveole pentru parcarea autoturismelor. Ieri se lucra de zor la locurile de parcare pe sensul de mers către magazinul Parâng. Pomii de pe marginea drumului vor fi scoși și de această dată, cum s-a întâmplat și în urmă cu doar câteva zile.

Purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Adrian Drulă, a spus s-a dispus amenajarea de locuri de parcare deoarece în zonă se creau blocaje din cauza mașinilor oprite pe prima bandă: „S-a luat măsura amenajării celor două alveole și pe partea opusă celor care s-au amenajat deja. Măsura a fost luată pentru că în zonă se creau blocaje din cauza mașinilor oprite pe prima bandă. Vor fi scoși patru copaci ornamentali care vor fi replantați într-o altă zonă din municipiul Târgu Jiu“.

Se preferă „improvizațiile“, în locul investițiilor

Scoaterea copacilor și îngustarea trotuarelor a dat naștere unui val de critici din partea cetățenilor. La fel a procedat și fostul edil șef al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a tăiat din trotuarele pe strada Victoriei și de pe alte artere pentru amenajarea de parcări.

Din păcate, la nivelul municipiului Târgu Jiu au lipsit investițiile de anvergură în modernizarea infrastructurii rutiere și construirea de parcări supraterane sau subterane.

7 comentarii

  1. niste dobitoci fara creer!

  2. RUSINE, ROMANESCULE!

  3. voi astia de comentati impotriva, de unde vreti sa scoaata locuri de parcare? sa darame blocurile? Problema cu parcarile nu se va rezolva niciodata, deoarece blocurile au fost construite foarte aproape unele de altele. numeni nu se gandea acum 30-40 ani ca fiecare proprietar de locuinta va avea 1-2 masini in fata blocului. Ce va tot enervati atat ca nu sunt locuri de parcare? Chiar nu pricepeti? Vreti parcari supraterane sau subterane in centrul orasului? ati innebunit? Nici nu va imaginati ce costuri uriase inseamna. Asa ca mai taceti din gura. Nu e vina lui Romanescu. La fel a facut si Carciumaru. Daca tot dati din gura aiurea macar veniti voi cu solutii….desteptilor!

    • Ceea ce nu “înțelege” primarul este că nu vrem un oraș transformat doar în străzi și locuri de parcare, să le fie mai ușor celor din Bălești, Drăguțești, Bălănești, Sadu, Ursați etc atunci când vin în Tg Jiu. Dar noi cei din oraș, care nu ne urcăm în mașină pentru orice și nu folosim mașina pe post de umbrelă, copiii care merg la școala, noi mai avem dreptul la trotuare? Avem și noi dreptul să știm care este viziunea primarului pentru acest oraș? Sau noi ne batem capul degeaba și este vorba doar despre faptul că primarul a oprit la covrigi pe interzis și acum face acolo parcare să ne arate că poate?

  4. Mai, desteptul pamantului, mergi prin tara si vezi in multe resedinte de judet, dar nu numai cum au fost construite parcari sub si supraterane.si apoi nu Romanescu a promis in campania electorala asemenea parcari, ori va faceti acum ca plouaAsa ca tu sii alti gugustiuci ca tine ar trebui sa taceti din gura,luand apararea unui incapabil.Costuri uriase? Normal ca orice investitie de oportunitate costa, dar aceasta in timp se amortizeaza daca se administreaza asa cum trebuie.Dar este mai usor sa mutilam trotuare, doar asa de amorul artei, pentru cateva locuri si ceva interese.

  5. Sa asigure locurile din parcarile sub-supra, ppromise in campania electorala.Iar investitiile se amortizeaza in timp daca stie sa gospodareasca orasulAcum bulevardul Unirii arata ca dracu,iar oamenii sunt total nemultumi, strangulandu-se circulatia pe trotuare.Asa ca nu mai luati apararea acestui primar, incapabil, dar e bun de cleanta si in conflict mereu cu unii si cu altiiSunt primari de comuna si orase mici care-i dau lectii in probleme de investitii si administratie publica:Rovinari, Balesti, Runcu, Bustuchin,samd.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*