11 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Controale la imobilele vechi

Controale la imobilele vechi

Reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu desfăşoară, în această perioadă, o serie de verificări pentru identificarea clădirilor mai vechi de 30 de ani, pentru care se acordă o reducere de 10, respectiv 20%, la plata impozitului. La nivelul municipiului există aproximativ 8000 de astfel de imobile.

Verificările inspectorilor de la Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu-Jiu în ceea ce priveşte identificarea corectă a anului în care anumite imobile au fost construite sau recondiţionate au demarat şi vor mai dura încă o lună! Astfel, în această perioadă se reactualizează baza de date cu anii în care clădirile au fost construite sau au suferit procedee de modernizare. Sunt avute în vedere imobilele asupra a căror structură de rezistenţă s-a intervenit pentru modernizare şi care beneficiază de reducere la impozit. „În perioada actuală, suntem în teren, la identificarea imobilelor care au o vechime mare de peste 30 de ani pentru care se acordă, conform legislaţiei, o reducere la impozit de 10%, respectiv 20%. Vrem să stabilim corect anul construirii, deoarece se mai găsesc construcţii care au suport cheltuieli în ceea ce priveşte modernizări şi ai căror ani de construire nu au fost actualizaţi”, a declarat directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu-Jiu, Mariana Budulan.

8000 de imobile mai vechi de 30 de ani, în Târgu-Jiu

La nivelul Municipiului Târgu-Jiu sunt 8000 de imobile mai vechi de 30 de ani care beneficiază de reducere de impozit. În urma identificării acestora, se va trece la încasarea datoriilor la bugetul local. „Sunt peste 8000 de matricole, peste 8000 de astfel de clădiri în situaţia aceasta. Vor mai dura aproximativ o lună, aceste controale, timp în care vor trebui identificate. Apoi, vom proceda la încasarea taxelor şi impozitelor locale conform legislaţiei”, a mai precizat Mariana Budulan. Clădirile mai vechi de 30 ani beneficiază de o bonificaţie care se modifică progresiv, în funcţie de vechime. Posesorii de clădiri şi apartamente mai vechi de 50 de ani beneficiază de o reducere cu 20% a impozitului, iar pentru clădiri sau apartamente mai vechi de 30 de ani reducerea este de 10%.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente