spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateCorupţia, o problemă gorjeană?!

    Corupţia, o problemă gorjeană?!

    Raportul prezentat vineri de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Viorel Salvador Caragea, la ceas de bilanţ, a scos la iveală faptul că Gorjul se află printre cele mai corupte judeţe din ţară. Aşa se face că judeţul nostru se clasează pe locul trei la nivel naţional, în privinţa numărului persoanelor cercetate pentru fapte de corupţie.

    Gorjul se află pe primele locuri în topul judeţelor corupte. Asta reiese din bilanţul pe anul 2013. Situaţia nu este roz, anul trecut, pe linia descoperirii şi prevenirii faptelor de corupţie fiind întocmite peste 20 de dosare penale. Cu un număr total de 127 de infracţiuni, dintre care cele mai multe, 37, pentru fapte de luare de mită, Gorjul a reuşit să intre în top, dar nu într-unul pozitiv. Asta, deoarece ocupă a treia poziţie în topul judeţelor corupte. „Pe linia prevenirii faptelor de corupţie au fost desfăşurate activităţi de depistare şi cercetare a 100 de persoane. Au fost cercetate 21 de dosare penale care au fost soluţionate prin declinarea competenţei în favoarea parchetelor. Au fost sesizate 127 de infracţiuni, din care 37 fapte de luare de mită, 9 trafic de influenţă şi altele 49 conexe infracţiunilor de corupţie prevăzute de legea 78. În ceea ce priveşte persoanele cercetate pentru fapte de corupţie, IPJ Gorj se află pe locul 3 la nivel naţional”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Viorel Salvador Caragea.

    Şoferii, mai disciplinaţi

    Gorjul trece de la o extremă la alta. De la un loc fruntaş la acte de corupţie, judeţul nostru ocupă ultimul loc în ceea ce priveşte accidentele rutiere foarte grave. Din fericire, din bilanţul prezentat de reprezentanţii IPJ Gorj, am putea spune că şoferii au devenit mai disciplinaţi, fapt care a dus la scăderea numărului de incidente nefericite. La nivelul judeţului Gorj nu există puncte negre, dar există zone cu risc de accident ridicat, precum: DN 67, DN 66, localităţile: Plopşoru, Bâlteni, Scoarţa şi Băleşti-Teleşti. „În anul 2013, judeţul Gorj s-a situat pe ultimul loc în ceea ce priveşte accidentele grave de circulaţie. De asemenea, ne-am situat pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte persoanele decedate şi a răniţilor grav din accidente de circulaţie. Au fost 84 de accidente grave, iar la persoane decedate scăderea este de 12 persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, a declarat şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Gorj, Dumitru Tatomir.
    În acelaşi an, 2013, au fost săvârşite peste 250 de acţiuni cu privire la combaterea ciminalităţii organizate. Activităţile desfăşurate s-au materializat în arestarea a unui număr de 54 de persoane, confiscarea printre altele a 33 de autoturisme, 8 kg de aur şi a peste 8000 de euro.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: