spot_img
5 C
Târgu Jiu
marți, martie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateCultivă castraveți amari benefici pentru bolnavii de diabet. Semințele au fost aduse...

    Cultivă castraveți amari benefici pentru bolnavii de diabet. Semințele au fost aduse din Nepal

    O familie de legumicultori din municipiul Târgu Jiu s-a dedicat cultivării castravetelui amar și realizării de diferite produse pe baza acestuia. Această legumă aduce beneficii importante pentru bolnavii de diabet.

    Victor Calotă ne povestește că a consumat castraveți de acest fel, după ce a fost diagnosticat cu diabet și a reușit să scape de medicamente, astfel că a decis să încerce să-i cultive: „În momentul în care medicul a descoperit că am probleme cu glicemia, un prieten mi-a adus semințe de la acest castravete aduse din Nepal. Este foarte benefic pentru această boală de care suferă multă lume. Am consumat constant și am ajuns să nu mai iau medicamente. M-am gândit că, dacă mi-a făcut mie bine, să pot face un bine și pentru alți semeni ca să se bucure de viață. Este și un avantaj financiar, dar și foarte multă muncă. Necesită și cunoștințe pentru a-l putea cultiva“.

     „Se cultivă ca orice plantă normală“

    Castravetele amar se cultivă la fel ca orice plantă. Familia Calotă folosește doar îngrășământ natural. „Se cultivă ca orice plantă normală. Noi folosim doar îngrășământ natural. Facem doar tratamente cu urzică sau cenușă. Nu folosim tratament chimic“, a spus Victor Calotă.

    Rezultatele pozitive și aprecierile venite din partea celor care au consumat castravetele amar i-a determinat pe soții Calotă să extindă suprafața cultivată cu această legumă. Acum au două sere în care îl cultivă: „Am primit multe aprecieri de la persoane din țară care au cumpărat acest castravete și le-a scăzut indicele glicemic“, a mai adăugat Victor Calotă.

    Se poate consuma tot timpul anului

    Soții Calotă au găsit și posibilitatea de a consuma această legumă benefică tot timpul anului: „Am făcut un sistem de uscare natural, la umbră, și îi putem servi pe clienți cu rondele de castraveți amari, pudră, sau cu nectar pe care îl facem din pulpa castravetelui“, relatează Elena Calotă.

    Cu cât se vinde kilogramul de castraveți amari

    Elena Calotă mărturisește că cererea pentru castravetele amar a crescut tot mai mult: „Suntem bucuroși că putem să cultivăm acest castravete și să-i putem ajuta pe semenii noștri care au nevoie cu această legumă medicament. Există o cerere tot mai mare pentru acest tip de castravete“.

    Un kilogram de castraveți amari este vândut cu 20 lei. „Pagină de Facebook «Castraveți Amari Bio Târgu Jiu» și avem, de asemenea, un site în care ne promovăm produsele castravetiamari.ro. Internetul ne ajută foarte mult ca produsele noastre să ajungă la cei care le doresc“, precizează femeia.

     

     

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: