Cum a fost marcată Revoluția din 1989 în județul Gorj. Au trecut 30 de ani de întrebări fără răspunsuri

0
26

O serie de manifestări au avut loc, ieri, în municipiul Târgu Jiu pentru a marca 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, care a dus la căderea regimului comunist. La Sala Maură, din cadrul Prefecturii Gorj, ceremonia a început cu o alocuțiune a lui Grigore Haidău, tatălui eroului martir Cătălin Haidău, după care au urmat discursurile susținute de autorități și de Gheorghe Caralicea Mărculescu, reprezentant Fundația Revoluției Române din decembrie 1989.

La această întâlnire au fost prezente familiile celor 16 eroi martiri gorjeni. Au fost conferite medalii omagiale și Diplome de recunoștință urmașilor eroilor Revoluției: Valerian Bădoi, Dumitru Bărboi, Corneliu Bordei, Doru Constantinescu, Iuliu Cuzneţov, Gheorghe Digulescu, Ioan Fota, Ecaterina Tănescu, Grigore Cătălin Haidău, Gheorghe Valentin Merişescu, Vasile Militaru, Cristian Oancea Cristian, Ioan Onu, Dumitru Petrescu, Paul Popescu, Ion Simion. De asemenea, au fost oferite distincții și revoluționarilor din Târgu Jiu.

A doua parte a manifestărilor au avut loc în Piața Prefecturii, unde au fost depuse coroane de flori de către reprezentanți ai instituțiilor și partidelor politice la placa comemorativă în cinstea eroilor martiri. De asemenea, tot în acest loc a avut loc o slujbă de pomenire și defilarea Gărzii de Onoare.

Participarea cetățenilor la acest eveniment a fost redusă, fiind prezente rudelor celor care au murit în timpul evenimentelor din urmă cu 30 de ani, reprezentanți ai instituțiilor și militari.

În final, au fost depuse coroane de flori la toate monumentele ridicate în județul Gorj în cinstea eroilor martiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here