spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateCum a devenit un drum național unul de macadam. Șoferii sunt revoltați

    Cum a devenit un drum național unul de macadam. Șoferii sunt revoltați

    Drumul Național 67, pe sectorul cuprins între localitățile Drăgoieni și Scoarța, a devenit un adevărat coșmar pentru șoferi. Cum nu are fonduri să modernizeze drumurile, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-a gândit să aplice un tratament pe DN 67 pentru prelungirea duratei de viață. Astfel a fost împrăștiată criblură și o emulsie specială pe partea carosabilă, pentru a se forma un strat protector, doar că pe porțiuni mari criblura nu s-a lipit de asfalt. În aceste condiții, pietricelele sar în toate direcțiile la trecerea mașinilor, mai ales a acelora de mare tonaj. În aceste condiții, parbrizele mașinilor au început să se fisureze și chiar să se spargă, șoferii dând vina pe drumari. Mulți proprietari au venit chiar la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu pentru a cere socoteală și să amenințe că vor acționa în judecată compania. „Am schimbat trei parbrize. Le-am schimbat prin CASCO, dar vor să-mi rezilieze contractul. Au sărit pietricele, pentru că se circulă cu viteză mare“, a spus un taximetrist. Șoferii sunt total nemulțumiți de cum arată drumu. „E varză acest drum. Oamenii au vrut să se ia la bătaie“, a precizat un alt șofer.

    În aceste condiții, drumul național cu greu mai poate fi denumit asfaltat, fiind acum unul de macadam

    Tudor: „Tratamentul era imperios necesar“

    Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, spune că șoferii nu respectă limitările de viteză și din acest motiv se produc astfel de evenimente:

    „Șoferii trebuie să se obișnbuiască , să respecte regulile de circulaie și limitele. Se aplică un tratament special, cu o emulsie care să facă priză între sorturile care se pun și asfalt. Este o procedură care se folosește în toartă lumea, doar că în alte părți se respectă indicatoarele. La noi doar ne înjură și aleargă ca turbații pe drum. Cei cu tirurile trec cu viteză. După două zile nu mai sunt probleme“.

    Ion Tudor spune că se impunea aplicarea tratamentului: „Tratamentul era imperios necesar, pentru că drumul a fost reabilitat în urmă cu 10-12 ani. După ce se pun sorturile pe drum trebuie să așteptăm 48 de ore ca să o curățim total. Asfaltul este foarte neted și nu mai are aderența necesară, iar acesta este unul dintre motive“.

    Tratamentul va fi aplicat până la Milostea

    Șeful drumarilor din Gorj spune aplicarea tratamentului va continua până la Milostea, în județul Vâlcea, și că va dura cel puțin o lună: „Se va face până la Milostea. Se lucrează pe tronsoane. Nu se va impune restricția până la Milostea. Este o firmă care a câștigat licitația. Zilnic am fost pe șantier. Pe porțiunile unde nu a prins sortul se va turna din nou“.

    Te-ar mai putea interesa

    5 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: