2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitateDe ce NU încep lucrările de modernizare a Casei de Cultură din...

De ce NU încep lucrările de modernizare a Casei de Cultură din Târgu Jiu

Lucrările de modernizare a Casei de Cultură din municipiul Târgu Jiu întârzie să înceapă, deși s-a încălzit în ultima perioadă. Nici măcar organizarea de șantier nu a început, astfel că sunt șanse minime ca lucrările să înceapă în luna martie.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, motivează că temperatura nu este suficient de ridicată pentru ca reabilitarea să înceapă: „Avem un ordin de începere dat, dar depinde de condițiile de temperatura, ținând cont de faptul că o parte de lucrări se bazează pe fundații, pe care trebuie să le realizeze la cele două obiective și condițiile la acest moment nu le permit. Și noaptea aceasta am avut temperaturi de zero grade. Trebuie să fie o temperatură medie de peste cinci grade că să poată să lucreze la cele două obiective pe care le realizam la Târgu Jiu. Dar eu sunt convins că într-o perioadă imediat următoare societatea va veni la Târgu Jiu și se va apuca de lucrări”.

Valoarea investiției este de aproape 4,5 milioane de euro

Firma care va executa modernizarea Casei de Cultură este aceeași care va construi și bazinul de înot acoperit de la Târgu Jiu. Este vorba de societatea Masterclass SRL. „Și pentru Casa de Cultură, și pentru bazinul acoperit din incinta Complexului Sportiv Municipal avem un singur constructor, ceea ce este un mare avantaj, pentru că își va putea folosi personalul în funcție de stadiul lucrărilor. Deci firmă care a câștigat licitația la Casa de Cultură a Sindicatelor a câștigat licitația și pentru construirea bazinului acoperit din cadrul Complexului Sportiv“, a mai spus Romanescu.

Suma alocată de Compania Națională de Investiții pentru Casa de Cultură este de aproape 4,5 milioane de lei. Lucrările se vor derula pe o perioadă de 14 luni. Proiectul prevede amenajarea unei săli de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -