Acasa / Actualitate / DEFICIT de medici la SJU Târgu-Jiu! Ce posturi trebuie ocupate

DEFICIT de medici la SJU Târgu-Jiu! Ce posturi trebuie ocupate

Spitalului Județean de Urgență Târgu-JiuÎn ciuda tuturor posturilor care au fost scoase la concurs în ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu este tot deficit de personal de specialitate! Unitatea medicală va scoate la concurs cinci posturi pentru secțiile Urgențe-Stomatologie, Urologie și Cardiologie.

Deși, în ultimi 3 ani, au fost angajați 28 de medici, spitalul mai are nevoie de medici. De asemenea, în curând, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va dispune de un compartiment stomatologic cu disponibilitate 24 din 24 de ore. Compartimentul va funcţiona în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe. Au mai fost scoase la concurs trei posturi de asistent medical debutant la secţia de Neurologie, acolo unde s-a format un nou compartiment, şi trei posturi de asistent medical la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală. „Am încercat în ultimii ani să reducem deficitul de medici. În ultimii trei ani am angajat cred aproximativ 30 de medici. În acest moment avem scoase la concurs două posturi de medic stomatolog, dar și câteva posturi de medici rezidenți pe diverse specializări. Șapte medici rezidenți de an întâi au venit la Târgu-Jiu în ultimele șapte luni. SJU mai are nevoie și de alte specializări: doi medici la UPU, abia am înființat UPU Pediatrie și avem nevoie de toți specialiștii, mai avem nevoie de un medic pe genetică medicală, dar și un psihiatru. Anul acesta încercăm completarea resursei umane”, a spus managerul Tiberiu Tătaru. După ocuparea celor cinci posturi, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va mai avea nevoie de încă cinci medici pentru specialitățile pediatrie, psihiatrie, UPU și genetică medicală pentru a acoperi necesarul de resurse umane la categoria doctori.

UPU pentru copii

La SJU Târgu-Jiu a fost înființată în luna aprilie o cameră de primiri urgențe pediatrice! „Avem o cameră de UPU pe Pediatrie. Începând cu luna aprilie, la SJU pe Strada Progresului avem o cameră de urgențe pediatrice. Toți copiii cu urgențe vin aici, micuții sunt consultați aici și se decide traseul pacientului. Avem asistenți medicali, medicul pediatru vine de pe secție, ne descurcăm momentan așa până se vor face angajări”, a spus managerul Tiberiu Tătaru de la SJU Târgu-Jiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu organizează concurs și pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de inginer, gradul profesional IA la Birou Tehnic. Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: diplomă de licenţă în specialitate (studii tehnice); 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate. Concursul se va organiza conform calendarului următor: 26 mai 2017, ora 13.30: data limită pentru depunerea dosarelor; 08 iunie 2017, ora 09:00: proba scrisă; 13 iunie 2017, ora 09:00: proba interviu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*