5.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Actualitate DN 66, intră în reabilitare de astăzi

DN 66, intră în reabilitare de astăzi

Lucrările de reabilitare a DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti-Jiu, se vor relua începând de astăzi. Cel puţin acestea au fost promisiunile făcute şi angajate de către firma maghiară Vegyepszer ZRT, în faţa reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România(CNADR) şi a prefectului Liviu Andrei, la discuţiile purtate ieri. Directorul Şerban Constantin, din cadrul CNADR Craiova a precizat că „în situaţia în care până pe 20 aprilie, firma maghiară nu va îndeplini condiţiile şi termenele asumate în actul oficial transmis CNADR, se va trece la rezilierea contractului şi organizarea unei nou licitaţii”.

Deşi lucrările de reabilitare a DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti-Jiu, trebuiau recepţionate încă de anul trecut, până în prezent firma maghiară nu a reuşit să reabiliteze porţiunea de drum decât într-un procent de 5-6 % din suprafaţa contractată. În urma întocmirii actului oficial, s-au dat anumite termene pe care firma Vegyepszer ZRT trebuie să le respecte, în caz contrar contractul pe care ungurii îl au riscă să fie reziliat. Directorul CNADR Craiova, Constantin Şerban a precizat că „s-a acordat termen până pe 22 aprilie firmei pentru a se conforma, practic pentru a trece la remedierea lucrărilor”. Astfel, conform graficului CNADR, constructorul va trebui să înainteze consultantului un program de lucru detaliat, care să conţină termenul de execuţie şi natura lucrărilor de execuţie în vederea monitorizării lor. „Să se mobilizeze urgent pentru începerea lucrărilor de remediere, dar nu mai târziu de 15 aprilie. O altă condiţie este şi aceea de a transmite consultantului un program de lucru revizuit până pe 1 mai”, a mai precizat reprezentantul regional al CNADR. Nu a fost uitată nici situaţia în care, firma maghiară nu va respecta termenele impuse. Ei bine, în acest caz, dacă nu se vor respecta termenele până pe 20 aprilie, Compania de Drumuri va transmite constructorului notificarea de terminare, urmând ca odată cu rezilierea contractului să se organizeze licitaţia pentru desemnarea unui alt constructor.

CNADR, îngăduitoare cu maghiarii

Reprezentanţii CNADR, care au venit la Gorj, l-au luat pe „Nu” în braţe, în sensul că s-au făcut că nu ştiu dacă lucrările de reabilitare vor fi executate de către firma maghiară Vegyepszer ZRT sau de către o altă societate, pe baza unui contract de subantrepriză. Şerban a mai declarat că „începând de azi vor începe lucrările de de reparaţii parte carosabilă de către unguri sau de către un subantreprenor”. În ceea ce priveşte durata de execuţie a lucrărilor, CNADR Craiova, prin directorul Constantin Şerban a fost de părere că „graficul de lucrări a fost de 2 ani, s-a dat un avans de 2 milioane de euro, deci în 24 de luni trebuie terminată execuţia”.Singurul care a dat dovadă de ceva mai multă sinceritate a fost directorul Secţiei Drumuri Naţionale, Ion Dina, neoficial acesta precizând că societăţile ce vor efectua lucrările de reabilitare pentru firma maghiară sunt din Craiova şi Piteşti, Tid Oltenia, respectiv Agecom. Surse din cadrul CNADR au confirmat faptul că cele două societăţi, ce vor lucra în subantrepriză sunt agreate de către Compania de Drumuri.

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente