Două milioane de euro pentru ca Municipalul de la Târgu Jiu să fie inaugurat în vară

0
30

Peste două milioane de euro le mai trebuie autorităților de la Târgu Jiu pentru ca Stadionul Municipal să fie inaugurat. Asta transmite viceprimarul Aurel Popescu, cel care speră ca oficialii Companiei Naționale de Investiții (CNI) să aloce acești bani cât mai rapid, iar licitația pentru executarea lucrărilor nefinalizate să aibă loc în această iarnă. Dacă planurile edililor se vor concretiza, târgujienii ar putea avea parte la vară de primul eveniment sportiv organizat pe Stadionul Municipal.

Începutul de an i-a prins tot în offside pe edilii târgujieni, care promit periodic un nou termen pentru inaugurarea Stadionului Municipal. Viceprimarul Aurel Popescu este, însă, primul care spune și de câți bani mai are nevoie municipalitatea pentru ca arena să găzduiască evenimente sportive. „Pentru Stadionul Municipal mai sunt necesare lucrările de sistematizare pe verticală și o parte din lucrările de asigurare a utilităților, e vorba de canalizarea pluvială și cea menajeră, lucrări pe care ne dorim să le asigurăm ca și finanțare din fonduri de la CNI. Este foarte important să primim sprijin, pentru că lucrările sunt destul de costisitoare. La o primă evaluare se duc undeva la peste două milioane de euro”.

„Stadionul poate fi folosit începând cu luna iunie”

Edilii vor purta noi negocieri la București pentru urgentarea investiției. Aurel Popescu atrage atenția că graficul trebuie respectat cu strictețe, pentru ca stadionul să găzduiască în această vară un important meci inaugural. „Săptămâna aceasta va merge domnul primar Marcel Romanescu la București, la CNI, iar săptămâna viitoare voi merge eu. Vom insista ca proiectul pentru utilități și sistematizare pe verticală să fie finalizat cât mai urgent și licitația să aibă loc înainte de începerea primăverii, pentru ca odată cu 1 martie să se poată trece la efectuarea lucrărilor. Dacă lucrările vor putea fi demarate începând cu 1 martie, stadionul poate fi folosit fără nicio problemă începând cu luna iunie. În circa trei luni se pot finaliza aceste lucrări. Totul depinde de licitația care se va ține pentru acest proiect și mă refer și la eventuale întârzieri ca urmare a unor posibile contestații”, a mai adăugat viceprimarul Aurel Popescu.

Promisiuni pentru terenul II

Între timp, reprezentanții Consiliului Județean promit să rezolve și ei problema terenului sintetic din incinta complexului sportiv, teren mult așteptat de juniorii care au nevoie de antrenamente de calitate. „Am purtat o discuție cu domnul președinte Cosmin Popescu vis a vis de terenul II și am primit încă o dată garanția că CJ va asigura fondurile necesare pentru achiziționarea suprafeței de joc, a terenului sintetic. În ceea ce ne privește, ne revine sarcina de a amenaja suprafața și de a aplica acel covor sintetic. Ne dorim să finalizăm acest teren pentru ca tinerii și juniorii să aibă posibilitatea să facă aici antrenamente și, de ce nu, să susțină și meciuri”, a mai spus Aurel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here