Drum de ocolire prin stația de asfalt din zona Drăgoieni

1
57

drum centuraDrumul de ocolire a municipiului Târgu-Jiu va trece chiar prin mijlocul unei stații asfalt din localitatea componentă Drăgoieni, din Târgu-Jiu, care urmează să fie mutată. „Executorul judecătoresc pune în aplicarea decizia instanței de evacuare a unui chiriaș de pe terenul Companiei de Drumuri care a fost obținut prin hotărâre de expropriere pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu. A fost un litigiu care a durat destul de mult, aproximativ doi ani. În momentul de față am ajuns la final și punem în aplicare această decizie pentru a-i preda constructorului terenul pentru a continua lucrările. Despăgubirea acordată proprietarului inițial nu a fost primită, pentru că a acționat în judecată statul român pentru stabilirea cuantumului despăgubirii și instanța trebuie să se pronunțe”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției Drumurilor Naționale Târgu-Jiu.

Zeci de locuri de muncă sunt în pericol

statie betoaneStația de asfalt funcționează pe actualul amplasament din anul 2012 și contractul de închiriere a terenul era valabil până în anul 2020. Reprezentantul firmei spune că zeci de locuri de muncă vor fi în pericol, pentru că relocarea stației va însemna o perioadă de aproximativ un an: „Este un deranj și normal că aduce prejudicii societății, atât materiale, cât și financiare. Noi avem în derulare câteva contracte, care mixtura asfaltică ocupă o pondere de 60% din valoarea acestora. Această expropriere ne aduce și alte prejudicii, pentru că faza de preparare a mixturilor asfaltice este ultima fază într-un proces tehnologic, noi producând agregatele minerale pentru această mixtură. Avem utilaje specializate, care nu își mai găsesc rostul. Avem pe acest flux tehnologic aproximativ 70 de angajați. Pe acest flux tehnologic sunt folosite câteva zeci de utilaje. (…) Stația va fi relocată, cel mai probabil în zona Rovinari, dar trebuie să demarăm o serie de acțiuni. Timpul pentru obținerea de autorizații durează cel puțin trei luni și se poate întinde chiar și pe un an de zile. Relocarea va dura cel puțin un an de zile. O să încercăm să păstrăm angajații și o să încercăm să contractăm alte lucrări”.

Lucările pe centura municipiului Târgu-Jiu sunt oprite tot în zona Drăgoieni. „O zonă foarte critică se află pe malul râului Amaradia, unde lucrările sunt oprite din cauza unei ordonanțe președințiale. Acolo lucrările efectuate s-au degradat. Constructorul va face o expertiză cu privire la pagubele suferite”, a precizat Cristi Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here