Acasa / Actualitate / Ecograf 3D la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu

Ecograf 3D la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu

Ecograf nou la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Unitatea va achiziționa un aparat 3D care va aduce beneficii atât actului medical cât și pacienților. Consiliul Județean  Gorj contribuie la dotarea unități cu suplimentarea bugetului în vederea realizării achiziției.

În cadrul ședinței de Consiliul Județean ce a avut loc ieri, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre prin care ajută principala unitatea spitalicească din județ  să se modernizeze. Un aparat de ecografie nou va ajunge în luna lui decembrie la SJU Târgu Jiu. „Prin rectificarea bugetului am suplimentat bugetul pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu cu un miliard o sută mii de lei pentru achiziționarea unui ecograf 3D cerut de Secția Medicală, având în vedere că din suma alocată la începutul anului pentru instrumentalul medical a rămas o parte din bani pe care vrem să-i cheltuim. Sperăm ca procedurile să se desfășoare în mod normal astfel încât în luna decembrie să fie achiziționat aparatul și să fie predat spitalului”, a declarat președintele CJ Cosmin Popescu.

Instrumental nou

Șeful județului susține că tot din fonduri proprii s-a reușit și schimbarea instrumentatului medical, vechi de ani de zile. „Instrumentalul medical pe care noi l-am aprobat la începutul anului este în curs de contractare, o parte a fost deja livrat. Mai avem în achiziție șase loturi de instrumentar și am mai semnat un alt contract, și, se închie recepția, pentru alte 10 loturi. O sumă de 1 milion 700 mii de lei care a fost cheltuiți în integralitate și putem spune că am schimbat întreg instrumentalul din spital prin bugetul propriu”, a declarat Popescu.

Tomograful, în așteptare

În ceea ce privește tomograful promis, Cosmin Popescu susține că aparatul va ajunge deoarece formalitățile au fost deja făcute. „Facem demersuri și sperăm să avem succes astfel încât Ministerul Sănătații să încheie actul adițional cu Banca Mondială pentru livrarea în teritoriu a tomografului mult așteptat. Suntem pe lista , avem promisiuni, știu că Memorandumul a fost aprobat privind suplimentarea numărului de astfel de aparate. Avem nevoie de un tomograf  în locația Tudor Vladimirescu pentru a venit în sprijinul pacientilor ”, a mai declarat președintele CJ Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*