spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateElevii de 10 au fost premiaţi de ISJ Gorj

    Elevii de 10 au fost premiaţi de ISJ Gorj

    Au muncit patru ani de zile, iar acum a venit şi răsplata pentru elevii de nota 10 din Gorj. Cei 8 elevi care au reuşit să obţină media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au fost în centrul atenţiei ieri în cadrul unei festivităţi de premiere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

    premiere-elevi

    Este vorba de 3 absolvenţi ai liceului şi 5 absolvenţi ai clasei a VIII-a care ieri au fost prezenţi la sediul ISJ Gorj pentru a primi felicitările şi premiile pentru efortul lor depus timp de 4 ani de zile, efort ce s-a concretizat cu medii de 10 la cele 2 examene importante pentru ei, capacitatea şi examenul maturităţii. „Ne întâlnim astăzi aici pentru a-i premia pe cei care au învățat foarte mult în ultimii patru ani de zile și care, spre bucuria noastră și a familiilor lor, au luat nota 10. Avem cinci elevi absolvenți ai clasei a VIII-a și trei elevi absolvenți ai liceului. Am ținut să invit părinții și directorii școlilor unde au învățat carte. Eu am spus mereu, așa cum îmi spunea și mie străbunica: «Mamă, să înveți carte pentru că o să ai parte». Sunt convins până acum că am avut parte de o viață frumoasă. Același lucru îl spun copiilor mei și mă bucur că sunt în Gorj copiii care învață foarte bine carte, pregătiți de profesori de excepție. Îi felicit în primul rând pe părinți, pentru că știu cât de greu este și ce eforturi și sacrificii fac când au asemenea copil în casă. Este o bucurie și, în același timp, o mare responsabilitate, a spus Ion Ișfan, inspector general al ISJ Gorj.

    Dumitru Călugăru, model pentru ceilalţi elevi

    Printre elevii de 10 nu putea lipsi nici olimpicul Gorjului, Dumitru Călugăru, despre care toţi cei prezenţi au avut numai cuvinte de laudă şi …pe bună dreptate. „Mă bucur că Dumitru este astăzi aici pentru că este copilul care spart gheața și a devenit model pentru ceilalți elevi și învățământul din Gorj. Pe lângă el și împreună cu el s-au format alți copii care, încet-încet, îi vor călca pe urme. Dumitru este un copil de excepție al României”, a spus Ion Işfan. „Dumitru este un elev excepțional și este un model nu doar din punct de vedere al felului în care și-a tocit coatele pe băncile școlii, ci pentru modestia pe care a avut-o în toți acești ani. A avut șapte medalii internaţionale aduse, patru de aur și trei de argint. Este o performanță greu de atins. Sunt convins că vor fi în continuare elevi de o asemenea valoare”, a spus la rândul lui, Bogdan Rădulea, director adjunct al CNTV Târgu-Jiu. Olimpicul de excepţie al Gorjului a reuşit perfomanţe greu de atins la olimpiadele la care a participat, însă spune că vor mai exista şi alţi elevi care să-i urmeze exemplul, fiind convins că şcoala românească mai are multe de oferit. Datorită reuşitelor sale, chimistul de aur va fi studia, începând din toamnă, la celebra Universitate Cambridge din Anglia. „Este un semn de prețuire și un semn că școala românescă este în continuare foarte bună și, aș zice eu, printre cele mai bune din lume. Eu am terminat în acest an și mă bucur, pe de o parte, că am terminat cu olimpiadele internaționale. Pe de altă parte, îmi pare și rău pentru că anii de liceu au reprezentat o parte importanta din viața mea”, a declarat Dumitru Călugăru.

    Teodora Spanache a obținut şi ea nota 10 la ambele probe de la Evaluarea Națională. Aceasta a optat pentru Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, profilul biologie-chimie pentru că vrea să devină medic: „Sunt foarte bucuroasă și a fost o experiență pentru mine. M-a copleșit bucuria. A fost greu și multă muncă. Am renunțat la multe pentru rezultatele obținute. Mi-am dedicat timpul învățatului și a meritat”. Alexandru Mischie a reușit și el să obțină note maxime la Evaluarea Națională. A optat pentru același liceu și profil ca și Teodora, şi a ţinut să îi mulţumească mamei sale, dar şi profesorilor pentru susţinere. „Îi datorez mamei mele rezultatele obținute, profesorilor mei de la clasă și cu cei cu care m-am pregătit. Notele de 10 au însemnat multă muncă și o bucurie mare, după ce am văzut rezultatele. Am renunțat la timp liber”. Alexandru Firuți a intrat la Facultatea de Electronică, Bucureşti şi a declarat că nu-şi doreşte să plece din ţară, ci să reuşească pe plan profesional în România. „Vreau să rămân în țară. Nu vreau să plec din țară, pentru că am un sentiment al gliei care îmi spune că trebuie să rămân aici. Nu pot să-mi dau seama de sacrificii, pentru că pregătirea a fost făcută în mod permanent. Eu m-aș simți vinovat față de mine dacă aș sta o zi fără să fac ceva. A fost ca un reflex. O zi din viața mea, înainte de examene decurgea în felul următor: dimineața mergeam la cursuri, apoi mă pregăteam pentru materiile de bac și de admitere la facultate, iar seara mi-o dedicam lecturii. Aș vrea ca elevii să-și dea seamă că, în primul rând, cunoașterea nu e ceva rău și trebuie ca tot timpul să încerce să cunoască, să descopere, să treacă lucrurile prin propria conștiință”. Cei 8 elevi au primit câte 1000 respectiv 3000 de lei din partea Guvernului drept recompensă pentru performanțele lor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: