Acasa / Actualitate / Expoziție cu obiectele personale ale Ecaterinei Teodoroiu, în foaierul Operei Naționale Române Iași

Expoziție cu obiectele personale ale Ecaterinei Teodoroiu, în foaierul Operei Naționale Române Iași

O expoziție cu obiectele personale ale Ecaterinei Teodoroiu a fost prezentată, în weekend-ul trecut, în foaierul Operei Naționale Române Iași. Obiectele se regăsesc în patrimoniul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Expoziția a fost organizată cu ocazia prezentării de către Opera Națională Română Iași unui spectacol-eveniment, premiera operei „Ecaterina Teodoroiu” de Emil Lerescu, montată pentru prima dată pe scena Operei ieșene după 40 ani de la prima reprezentație națională.

Spectacolul o transpune pe protagonistă în mijlocul epocii sale, iar faptele care o plasează în legendă vor fi povestite pe scenă de o echipă tânără de creatori, regizor – scenograf – coregraf, alături de tinerii interpreți ai Operei ieșene, care vor susține partitura sub conducerea muzicală a maestrului Cristian Oroșanu. Prezentarea exponatelor a fost posibilă prin amabilitatea Luminiţei Dragomir, strănepoata Ecaterinei Teodoroiu, şi a lui Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*