FNME a înaintat o adresă către Complexul Oltenia! Vezi ce a cerut

0
12

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat la un radio local, că federaţia pe care o reprezintă a înaintat CEO o adresă prin care să i se comunice fondul de salarii consumat la 12 luni. Solicitarea vine după ce mai mulţi lideri de sindicat au declarat că peste o mie de salariaţi ar putea rămâne fără salarii, deoarece bugetul nu a fost rectificat.

Dumitru Pîrvulescu nu crede că situaţia este atât de gravă, dar a cerut conducerii CEO lămuriri. S- a ajuns în această situaţie, deoarece bugetul societăţii a fost aprobat cu bani pentru 2000 de disponibiliaţi, dar au plecat acasă numai 800 de oameni, astfel că banii au rămas blocaţi.
„FNME a înaintat o adresă către CEO prin care le- am solicitat să ne spună fondul consumat la 12 luni , numarul de personal pe lunile acestea ultimele , pentru a ne face un calcul să vedem cu cât va fi fondul de salarii acesta din bugetul aprbat în luna august de Guvernul României, cu cât va fi diminuat sau nu . Din punctul meu de vedere, ţinând cont de corecţiile care sunt în cursul unui an, nu cred că sunt probleme foarte grave în a respecta CCM,” a declarat Dumitru Pârvulescu.

Preşedintele FNME a comentat şi acţiunea liderului de sindicat Adrian Marciuc. Acesta a anunţat că a început să strângă semnături pentru a declanşa grevă generală, dacă nu li se vor accepta la negocierea CCM, creşteri salariale.
„Să ne uităm bine a legislaţie şi la momentul în care se declanşează o grevă . Nu este suport legal, uitaţi- vă şi la colegii din sănătate, pentru că federaţiile nu prea pot să declanşeze grevă. Am păţit- o noi anul trecut , când am făcut toate formalităţile, nu am declanşat greva cu 5 luni îaninte de negocierea contractului . Am justificat de ce vrem acele chestiuni, am spus de unde se pot lua bani şi totuşi aţi văzut ce ni s- a întâmplat,” a declarat Dumitru Parvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here