Acasa / Actualitate / Gaură de 2,1 milioane de lei în bugetul SJU Târgu Jiu. Spitalul a fost executat silit!

Gaură de 2,1 milioane de lei în bugetul SJU Târgu Jiu. Spitalul a fost executat silit!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost executat silit. Unitatea rămas în buget fără suma de 2,1 milioane de lei, bani fiind retraşi din conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, la solicitarea executorilor judecătoreşti, pentru achitarea cazului Tulic.

Spitalul Județean Târgu-JiuSituație fără precedent în domeniul sanitar din Gorj. Principala unitate spitalicească din județ a fost executată silit după ce instanța a dispus achitarea unor despăgubiri în valoare de 2,1 milioane de lei. Este vorba despre cazul unei tinere de 17 ani care a decedat, după ce a fost tratată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Familia victimei a dat în judecată unitatea medicală şi medicul, într-un dosar de malpraxis şi a obţinut despăgubiri de peste 420.000 de lei. Suma respectivă a fost retrasă de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, înainte să fie virată Spitalului Judeţean. Conducerea spitalului susține că situația este una delicată. „E foarte greu fiind executați silit pe conturi pentru suma de peste 20 miliarde de lei vechi pentru ce s-a întâmplat dintr-o eroare judiciară. Tribunalul Gorj băgase pe doamna doctor în solidar cu firmele de asigurare. La Curtea de Apel Craiova au fost scoase firmele de asigurări și au băgat doctorul Braia în solidar cu Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Executorul s-a îndreaptat spre cine e solvabil, adică spre noi. Am găsit tot felul de tertipuri juridice să mai eșalonăm puțin până primim noul buget. Am încercat să discutăm și cu creditorii, să-i chemăm, să eșalonăm suma aceasta dar nu, ei au vrut toți banii odată. E foarte greu pentru spital și trecem printr-o situație extrem de gravă”, a declarat managerul Gigel Capotă.

Deși suma a fost retrasă cu o zi înainte de data de salarii, conducerea unităţii medicale a anunţat că a reuşit să plătească drepturile angajaților, fiind făcute rezerve în ultimul an.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*