Gest incalificabil al aleșilor PSD și ALDE! Au refuzat să participe la inaugurarea Sălii Sporturilor din cauza lui Ponta

0
64

Social democrații și colegii lor de la ALDE, care ocupă funcții de conducere de la nivelul județului și al municipiului Târgu Jiu, au boicotat inaugurarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Aceștia au refuzat să participe la acest eveniment deosebit de important pentru comunitate, nemulțumiți că la eveniment a fost invitat și a participat fostul prim ministru Victor Ponta, în guvernarea căruia s-a aprobat proiectul. De la inaugurarea au lipsit: parlamentarii PSD și ALDE, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, vicepreședinții Ninel Muja (ALDE), Gheorghe Nichifor (PSD), viceprimarii municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor și Aurel Popescu, și chiar prefectul Ciprian Florescu. De asemenea, și consilierii locali PSD și ALDE au lipsit de la inaugurare.

În aceste condiții, panglica inaugurală a fost tăiată de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu; de Horațiu Gorun, directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Gorj; deputatul Victor Ponta, șeful ISU Gorj și de deputatul PNL Dan Vîlceanu.

Romanescu: „I-am invitat pe toți“

Primarul Marcel Romanescu a spus că se aștepta la unitate din partea tuturor politicienilor pentru că este cel mai important eveniment din Târgu Jiu din ultimii zece ani: „Eu nu am făcut decât oficiile de gazdă. Am fost persoana care a trebuit să inaugureze această sală în calitatea de primar. Am invitat la această inaugurare toți factorii de decizie din perioada respectivă și toți factorii de decizie din acest moment. Mi-am dorit unitate și de această sală să se bucure cetățenii din Gorj. Este o zi prea frumoasă și vreau să văd doar lucrurile bune. Este cel mai important eveniment pe care îl avem în ultimii zece ani de zile. O astfel de investiție nu o întâlnim în fiecare an. Mă așteptam la o unitate din partea tuturor politicienilor și a oamenilor din administrație. Este surprinzător, dar este o zi prea fericită pentru mine și comunitatea pe care o reprezint ca să caut eu scuze pentru cei care nu au dorit să participe. Eu mi-am făcut datoria și am invitat pe toată lumea, de la nivelul președintelui Camerei Deputaților și Senatului până la ministrul Tineretului și Sportului, Instituția Prefectului, Consiliul Județean. Victor Ponta este deputat de Gorj și nu pot să-i invit pe toți ceilalți, iar pe unul să-l lași tocmai pe acela care a pus cărămida pentru realizarea investiției. Ar fi fost incorect“.

Primarul Romanescu a mai precizat că l-a sunat pe fostul primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, în prezent senator PSD, dar că acesta nu i-a răspuns: „Acum cinci minute înainte de a începe oficierea, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Florin Cârciumaru, pentru că așa mi s-a părut firesc, dar nu a răspuns la telefon“.

Victor Ponta arată către Dragnea pentru boicotul pesediştilor

Victor Ponta a spus că oamenii politici îşi respectă mai mult şeful de partid, decât pe alegători: „Se întâmplă destul de rar în viața unui om politic să se înceapă ceva și să-l vezi și terminat, pentru că la noi toate se încep și nu se termină niciodată nimic. Este un moment de bucurie pentru Târgu Jiu şi mă bucur că primarul m-a invitat și am venit cu mare bucurie. O să vin şi la deschiderea stadionului. (…) Am trăit acel moment când de la o echipă micuță de baschet s-a evoluat, am trăit acel moment când aici s-au jucat meciuri de cupe europene. Îmi doresc ca Târgu Jiul să aibă din nou handbal, baschet și fotbal. Asta e ce rămâne după niște oameni politici. (…) Probabil că nu-l plac pe primar, dar mie îmi place de el și mi-a plăcut și de fostul primar. Oamenii politici vin la evenimente dacă îşi respectă alegătorii. Dacă nu-i respectă şi îşi ascultă şeful de partid, vor dispărea, cum au dispărut şi alţii. Poate-i supăr pe cei de la PSD că spun adevărul şi ştiu ce spun și că timp de 15 ani am făcut lucruri bune cu oamenii de aici“.

Și deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu l-a indicat responsabil pe Liviu Dragnea pentru boicotul celor de la PSD: „Cred că este prima zi în care inaugurăm ceva la Târgu Jiu în ultimii câțiva ani, pentru că nu am avut ocazia să inaugurăm obiective importante pentru comunitate. (…) Nu aș vrea să fiu nerecunoscător, dar cred că Victor Ponta a avut un rol important în această investiție și m-aș fi bucurat să-i văd și pe ceilalți colegi parlamentari de Gorj, care trebuie să fie alături de comunitate în momentele importante și acesta este un moment important la care ei ar fi trebuit să fie aici. Altfel, din punctul meu de vedere, lipsa de toleranță își face loc și nu este un model pentru comunitate. Probabil că a fost un ordin plecat de la vârful PSD“.

Investiție de două milioane de euro

Sala Sporturilor a fost deschisă prin organizarea Campionatului European de Box Under 22, care a debutat ieri. La această competiție participă sute de sportivi și oficiali din 37 de țări europene. Investiţia în sala de sport s-a ridicat la valoarea de două milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate de către Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările au fost executate de societatea „Primacons“ din Slatina. Lucrările de modernizare şi extindere au fost demarate în 2016 şi trebuiau să fie gata, conform proiectului iniţial, în acelaşi an. Sala a fost construită pe amplasamentul celei vechi din care s-au mai păstrat doar grinzile metalice. Capacitatea acesteia aproape că s-a dublat. Noua sală de sport are aproape 1.300 de locuri pe scaune rabatabile, sala de conferinţe, tribună VIP cu peste 100 de locuri. Este dotată cu instalaţie de climatizare, de avertizare în cazul incendiilor şi de stingere a focului, sistem video de supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here