Acasa / Actualitate / Gorjeanul Mihai Toader-Pasti, selectat să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei. Este considerat un viitor lider în domeniul energiei

Gorjeanul Mihai Toader-Pasti, selectat să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei. Este considerat un viitor lider în domeniul energiei

Gorjeanul Mihai Toader-Pasti a fost selectat anul acesta de Future Energy Leaders să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei. 100 de tineri din toată lumea care sunt considerați viitori lideri din energie au fost selectați să facă parte din acest program.

FEL100 este o rețea globală și diversă de tineri profesioniști în domeniul energiei. Programul selectează un număr limitat de tineri profesioniști cu rezultate remarcabile în activitățile și evenimentele naționale, regionale și internaționale. Scopul său este acela de a inspira participanții să devină următoarea generație de lideri în domeniul energiei capabili să rezolve cele mai presante provocări ale lumii privind energia și durabilitatea.

Mihai Toader-Pasti, un tânăr implicat în multe proiecte

Mihai Toader-Pasti este președinte al Future Energy Leaders Romania, cofondator și manager general al EFdeN și energiaTa. Gorjeanul este unul dintre cei 100 de tineri din 65 de țări și 6 continente selectați în acest an.

Mihai a participat, în ultimii opt ani, la trei ediții ale Solar Decathlon, cea mai importante competiții de case solare din lume, câștigând peste 30 de premii naționale și internaționale. El  a contribuit prin proiectul energiaTa la crearea primei comunități de prosumatori din Romănia și la schimbarea legii ce a făcut prosumatorii posibili începând cu 1 Ianuarie 2019. Mai mult, pe 8 mai 2019, Mihai, Suzana Carp și colegii din FEL Romania au organizat la Sibiu primul summit de climă din România unde au elaborat Declarația Sumitului de tineret de la Sibiu pe tema climei si viitorului energiei, iar săptămâna trecută energiaTa a lansat Ghidul Prosumatorului.

„’Suntem mândri că Mihai a ajuns parte din această rețea globală incredibilă de tineri leaderi, ca dovadă a realizărilor sale și ne bucurăm să vedem cum organizația locală de tineret crește și dezvoltă noi proiecte în acest an“, a declarat Gheorghe Ștefan, Director General Executiv, Comitetul Național Român al Consiliul Mondial al Energiei (CNR-CME).

Obiectivele FEL România

Obiectivul principal al programului FEL Romania este profesionalizarea tinerilor din energie și dezvoltarea competențelor necesare celei de-a 4-a revoluții industriale, creșterea nivelului de angajare și prezența mai mare a tinerilor în poziții de decizie. De asemenea, FEL Romania își propune să fie o platformă de comunicare și cooperare între generații și să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată, reducând impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului.

Organizația are în acest moment 28 de membri și este în plină campanie de recrutare de tineri care își doresc să se implice în a face România și lumea un loc măcar puțin mai bun.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*