spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjenii, în goana după fonduri europene

    Gorjenii, în goana după fonduri europene

    Peste 1.200 de producători agricoli din judeţul Gorj au depus până acum proiecte pe Măsura 141. Termenul de depunere a dosarelor pentru fermele de subzistenţă, proiect finanţat cu bani europeni, a fost prelungit până pe data de 13 iulie.

    Peste 1.200 de fermieri gorjeni s-au prezentat, în ultimele săptămâni, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj pentru a depune proiectele pentru fermele de subzistenţă, pe Măsura 141. Fiecare gorjean care a aplicat această măsură va primi 1.500 de euro, anual, dacă îşi va dezvolta afacerea conform cerinţelor impuse de UE pe Măsura 141, finanţată de Uniunea Europeană prin Guvernul României. Sesiunea de depunere a proiectelor a început pe 1 iunie şi se termină pe 13 iulie. Cei mai mulţi dintre cei care au depus deja proiectele pe această Măsură au ales să investească în fermele apicole sau fermele de animale. Ca în fiecare an, lideri în depunerea celor mai multe dosare sunt cetăţenii din comunele de sub munte, în mod special Crasna, unde pe Măsura 141 au fost depuse până în prezent, pentru a primi finanţare, peste 220 de dosare. De la începutul programului, peste 300 de proprietari de ferme de subzistenţă din Crasna au primit bani să îşi dezvolte afacerile în domeniul agricol.

    Condiţii rigide

    Astfel, fermierii care vor să primească fonduri de la Uniunea Europeană pentru fermele de subzistenţă trebuie ca mai întâi să pună la punct un plan de afaceri, după care urmează să fie verificat în teren, periodic, de către specialiştii în agricultură. Cine nu respectă planul de afaceri depus la Direcţia pentru Agricultură, riscă să nu mai primească banii pentru continuarea afacerii. Zilnic, câteva zeci de persoane trec pragul instituţiei, mai ales acum când se apropie de finalul sesiunii de depunere. Gorjenii depun un plan de afaceri şi li se acordă 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani, însă după primii trei ani aceştia sunt verificaţi dacă se respectă acest plan şi, dacă nu, finanţarea este sistată. La sesiunea din luna iunie a anului trecut, la nivelul judeţului, s-au depus 914 proiecte, dintre care 800 au fost declarate eligibile, însă finanţate au fost decât 560.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: