Aproximativ 50.000 de porci vor fi sacrificaţi în judeţul Gorj cu ocazia sărbătorilor de iarnă, sunt de părere reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj. „Din calculele noastre se vor sacrifica aproximativ 50.000 de porci. Suntem pregătiţi pentru a verifica, atât la nivelul oraşelor, cât şi al comunelor, cu efectuarea examenului trichineloscopic. În Târgu-Jiu există puncte în Piaţa Mare şi Piaţa Mică”, a spus Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. În perioada imediat următoare, inspectorii DSV Gorj vor înteți controalele în restaurantele și hotelurile din județ, dar și în piețele agro-alimentare. „La fiecare târg de animale există echipe de inspectori care verifică animalele din punct de vedere clinic şi dacă proprietarii au documente. O să efectuăm controale la cofetării, la restaurantele care vor organiza mese festive de Revelion. Pe teren vor merge peste 20 de inspectori“, a spus Nicolae Călescu.