Gorjul, rapid în aflarea rezultatelor finale de la alegeri!

0
33

Judeţul Gorj se află printre puţinele din ţară unde rezultatele finale la alegerile europarlamentare şi pentru Parlamentul României se ştiau încă de la primele ore ale dimineţii. Reprezentanţii Prefecturii Gorj au dat asigurări că întocmirea proceselor verbale la finalul votului s-a desfăşurat în condiţii legale, în tot judeţul, motiv pentru care la nici 9 ore de la închiderea urnelor de vot s-au aflat şi rezultatele.

Sarcina Prefecturii Gorj de a gestiona procedura de validare a proceselor verbale întocmite de reprezentanţii celor 499 de secţii de votare din judeţ pentru alegerile europarlamentare şi parţiale pe Colegiul 2 Senat, a fost îndeplinită! Din acest punct de vedere, niciun incident nu a afectat procesul de validare. „La finalizarea procesului electoral, Instituţia Prefectului împreună cu cele două birouri electorale judeţene au avut de gestionat procedura de validare a proceselor verbale aduse de către reprezentanţii din birourile electorale ale secţiilor de vot”, a precizat subprefectul judeţului Gorj, Virgil Drăguşin.

Rezultatele votului, de la ora 6:00

Acest lucru a atras după sine şi obţinerea rapidă a rezultatelor finale ale procesului electoral. Aşa se face că de la primele ore ale dimineţii, la doar 9 ore de la închiderea urnelor de vot, la nivelul judeţului Gorj se ştiau deja, rezultatele integrale ale alegerilor. „Faptul că acest lucru a decurs în bune condiţii reiese din lucrul că, la ora 6:00, în această dimineaţă, pe cele 499 secţii de vot din judeţul nostru, întreaga procedură de validare a fost finalizată. Validarea proceselor verbale a fost finalizată încât la ora 6:00, în judeţul Gorj, se ştiau în integralitate, absolut corect, aşa cum erau definitivate procesele verbale, rezultatele alegerilor în judeţul Gorj”, a declarat Virgil Drăguşin, subprefectul judeţului Gorj. Conform raportărilor Biroului Electoral Judeţean Gorj, numărătoarea a fost finalizată la ora 6:00 a acestei zile, iar rezultatele sunt: PSD -43,88%, PNL 13,73%, PDL 11,83%, PP-DD- 8,19%, PMP-5,23%, PRM-5,1%, iar Mircea Diaconu a fost votat de 5,4% dintre alegători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here