Acasa / Actualitate / Gorjul, un judeţ evazionist

Gorjul, un judeţ evazionist

Evaziunea şi frauda fiscală au crescut vertiginos în judeţul nostru, arată o situaţie întocmită de Garda Financiară Gorj. Controalele efectuate de organele fiscale s-au înmulţit pentru stoparea evaziunii. Zeci de administratori de societăţi s-au ales cu dosar penal pentru evaziune şi fraudă fiscală.

Prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a tras, din nou, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul mare de cazuri de evaziune şi fraudă fiscală şi a cerut autorităţilor în domeniu să ia măsuri drastice pentru diminuarea fenomenului. O statistică întocmită de Garda Financiară Gorj arată că evaziunea şi frauda fiscală au crescut vertiginos în judeţul nostru. Situaţia pe primele nouă luni ale anului în curs demonstrează că numărul celor care înşeală statul aproape s-a dublat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit lui Ion Pupăzan, comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj, dacă anul trecut au fost înregistrate 64 de astfel de cazuri, în 2011, numărul acestora a fost de 87. Pupăzan s-a arătat îngrijorat şi de faptul că prejudiciul adus statului de către evazionişti, în 2011, a fost de 15 milioane de lei, faţă de 3,5 milioane de lei, anul trecut. Comisarul şef mai spune că mai mult de jumătate dintre cei care practică evaziunea fiscală au fost amendaţi, iar ponderea încasărilor a crescut.

Un comentariu

  1. jepcari mari !!!!! peste 1 an mazim 2 o sa mai controleze pe pulea ca lumea isi inchide activitatea in conditiile actuale de coruptie si pupincurism

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*