Acasa / Actualitate / Iarnă cu drumuri… practicabile?!

Iarnă cu drumuri… practicabile?!

Drumurile judeţului nu riscă înzăpezirea pentru că vigilenţa autorităţilor se va demonstra în practică. Asigurarea vine de la şeful secţiei drumuri Naţionale Gorj care a explicat care este necesarul de intervenţie întro iarnă dintre cele mai dificile. Nu vor fi probleme nici la Rânca, nici pe DN 66, unde constructorul răspunde şi de întreţinerea drumului pe timp de iarnă.

Pregătirile pentru iarnă pe drumurile judeţului sunt în grafic şi sunt aşteptate şi rezultate, pentru că se va putea interveni cu utilajele necesare, spune Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Probleme nu vor fi nici la DN 66 tronsonul Bumbeşti Rovinari unde au fost luate măsuri de întreţinere pe timpul iernii. Pe toate drumurile naţionale există mai multe puncte de sprijin şi baze de intervenţie pentru a se putea gestiona cât mai eficient situaţia şi la nivelul judeţului Gorj. Deszăpezirea pe sectorul de DN 66 de la Rovinari -Târg.u-Jiu -Bumbeşti Jiu este asigurată de S.C. Comsa S.A. care dispune de şase utilaje specifice activităţii şi 100 de tone material antiderapant. Drumul este predat la constructor şi până la recepţie are datoria să asigure şi întreţinerea de iarnă. Pe alte sectoare de drum (DN 67 Vârtopu –Târgu-Jiu dar şi acelaşi DN 67 Târgu-Jiu -Scoarţa sau sectorul de drum Târgu-Jiu-Tismana. Pe acest sector sunt 20 de utilaje(ATV-uri, IMOG-uri, autospeciale) şi 1900 de tone material antiderapent. Acesta este necesarul pentru o situaţie de iarnă cu 20 de zile, din 30, ceea ce la noi este puţin probabil”, a declarat Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Deszăpezirea va fi asigurată şi la Rânca, unde turiştii nu trebuie să aibă de suferit. Sunt făcute demersurile pentru a se poate face achiziţia de utilaje, chiar dacă niciun operator nu dispune de toate utilajele întro lună precum decembrie. S-a dispus însă achiziţia utilajelor pe loturi, în prezent fiind asigurat necesarul de încărcătoare. „Nemaiexistând niciun operator economic care să deţină toate utilajele, în luna decembrie acest lucru fiind aproape imposibil, s-a luat măsura să se achiziţioneze pe loturi. A fost în prima săptămână achiziţionate încărcătoarele de care aveam mare nevoie pentru materialul antiderapant şi s-a făcut un pas important”, a declarat Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri Naţionale Gorj. Dar asigurarea cea mai importantă este că pe drumuri se va putea circula cel puţin la fel de bine ca anul trecut. Pentru că şedinţa Colegiului Prefectural a fost şi ultima din acest an, întâlnirea a lăsat loc unei note elegante presărate cu urări tradiţionale, dar şi cu mulţumiri adresate deconcentratelor pentru modul în care au colaborat.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*