Acasa / Actualitate / Iluminatul public din Tg-Jiu, modernizat. Valoarea contractului: 20 milioane lei

Iluminatul public din Tg-Jiu, modernizat. Valoarea contractului: 20 milioane lei

Peste 20 de milioane de lei atât va costa modernizarea iluminatului public la Târgu Jiu. Municipalitatea a reușit să scoată la licitație partea de proiectare și de execuție a contractului care are deja finanțarea asigurată.

Potrivit autorităților locale, și asistența tehnică va fi asigurată tot de către proiectant în cadrul contractului care depășește suma de 20 de milioane de lei. Lucrările vor avea ca obiectiv creșterea eficienței sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Proiectul va permite trecerea la iluminatul pe bază de leduri. Durabilitatea corpurilor de iluminat va fi mai mare, astfel că eficiența în exploatare va fi mai mare, scăzând costurile cu întreținerea.

Iluminatul public va fi modernizat pe o lungime de 20 de kilometri și va cuprinde cele mai importante străzi din municipiul Tg-Jiu. Cablurile de alimentare cu energie electrică vor fi introduse în subteran, vor fi montați peste 50 de stâlpi noi, iar rețeaua de date (fibră optică) și cea de alimentare cu energie electrică au fiecare câte 27.790 m. De asemenea, consumul de energie electrică va fi redus cu aproximativ 64%, în condițiile în care iluminatul va fi unul mai puternic și va fi extins cu peste 1.000 de lămpi.

Primăria va fi dotată cu o soluție informatică modernă (echipamente și aplicație softwarecare va permite coordonarea, comanda și monitorizarea întregului sistem de iluminat.

Municipiul Târgu Jiu este primul oraș din regiunea Oltenia care a reușit să depună un proiect de modernizare a iluminatului și să atragă jumătate din fondurile alocate regiunii Oltenia.

3 comentarii

  1. In secolul in care Adrian Tudor pune si el mana pe munca , caci ia crescut burta cat a lui Piedone .

  2. Are concurenta primarului Romanescu, care la fel, se snopeste muncind pe santierele nevazute ale orasului.Adica, rade ciobul de oala sparta.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*