Începe bătălia pentru șefia Spitalului Județean și Protecția Copilului! Posturile, scoase la concurs

0
57

Două dintre cele mai importante instituții publice ale județului vor avea șefi noi din această primăvară. Agenția Națională a Funcționarilor Publici va scoate la concurs postul de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), iar conducerea Consiliului Județean pregătește examenul pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Șefii județului supraveghează concursurile îndeaproape, deoarece în ambele instituții au existat nereguli ce au scandalizat opinia publică.

Cele două instituții deosebit de importante din subordinea Consiliului Județean au fost măcinate în ultimele luni de numeroase scandaluri, iar președintele Cosmin Popescu și-a propus să aducă lucrurile pe un făgaș normal. Dacă la Protecția Copilului s-au făcut pași importanți după schimbarea fostului director Dumitru Cotrună, nu la fel se poate spune despre Spitalul Județean, unde actualul șef interimar, Gigel Capotă, încă se luptă cu greaua moștenire primită de la fosta echipă de conducere. Scandalul privind consultațiile RMN plătite de pacienți, protestul mămicilor care contestă calitatea actului medical sau acuzațiile privind sustragerea numitor medicamente foarte scumpe, sunt doar câteva dintre problemele care s-au spart în capul lui Capotă.

27 martie, data limită

Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, spune că dosarele de management pentru Spitalul Județean pot fi depuse până la finele lunii martie, iar de concursul de la Protecția Copilului se ocupă direct Agenția Națională a Funcționarilor Publici. „ANFP va organiza concursul pentru postul de director general al DGASPC, iarndin informațiile mele, undeva la mijlocul lunii aprilie va fi publicat anunțul, pentru că noi am trimis deja documentele. De asemenea, s-a publicat anunțul pentru postul de manager la Spitalul Județean de Urgență. Comisia este nominalizată și au făcut regulamentul. 27 martie este data limită de depunere a proiectelor de management, urmând ca după această dată să fie făcută evaluarea acestor proiecte de management”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here