18 C
Târgu Jiu
joi, mai 28, 2020
Acasă Actualitate Începe calvarul! Ceartă pe bani! Condescu: Clubul a stabilit și tarifele pentru...

Începe calvarul! Ceartă pe bani! Condescu: Clubul a stabilit și tarifele pentru cei care doresc să folosească Stadionul. Romanescu: Nu știu ce drepturi ar putea să pretindă, în ce calitate?

Nici nu a început activitatea sportivă pe noul Stadion Municipal că beneficiarii se ceartă pe ciolan. Fostul președinte al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, susține că fiecare entitate sportivă care dorește să folosească terenul de joc sau pista de atletism trebuie să încheie un contract cu Clubul. Municipalitatea care spera ca prin contractele semnate cu echipa lui Mititelu și a lui Sarcină să achite din costurile de întreținere ale Arenei susține că nu va accepta condiția impusă de Condescu și este gata să rezilieze contractul de comodat. O poate face dar plătește despăgubiri Clubului!

Mișcare neașteptată a oficialilor Clubului Pandurii Târgu Jiu. Marin Condescu impune taxă pentru folosirea zonei sportive. Actual creditor la masa credală a Clubului, Condescu impune autorităților locale propriile reguli. „Clubul Pandurii Târgu Jiu are în administrare baza sportivă și poate să perceapă taxe și tarife pentru investițiile făcute în baza acestui contract de comodat. Vorbim de terenul 1 de fotbal, pista de atletism și tribunele care ni s-au dat în administrare. Clubul a stabilit și tarifele pentru cei care doresc să folosească baza sportivă : 10 mii de lei pentru suprafața de joc și 50% din biletele vândute, dar nu mai puțin de 20 de mii de lei. Toate investițiile făcute de Pandurii Târgu Jiu nu vor trece în proprietarea Primăriei decât după terminarea contractului de comodat. Dacă nu sunt de acord, autoritățile au două variante : să întrerupă contractul de comodat și să plătească despăgubiri Clubului, sau, să se supună regulilor. Pentru folosirea suprafeței de joc orice Clubul trebuie să încheie cu Pandurii Târgu jiu un contract. Nu ne poate nimeni să ne oblige să punem gratuit bunurile noastre la dispoziția altor entități sportive”, a declarat fostul președinte al Clubului, Marin Condescu.

Pe ultima sută de metri…

Municipalitatea a fost înștiințată despre planul oficialilor de la Pandurii abia după s-a semnat contractul cu Cluburile U Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. „Am văzut adresa. Eu am crezut la un moment dat că ne-am înțeles. Clubul Pandurii cât beneficiază de acest stadion poate încasa toate sumele de pe bilete, dar, nu poate bloca accesul pe stadion al altor structuri sportive. Stadionul din Târgu Jiu nu s-a făcut doar pentru Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Se pot desfășura și alte activități spotive. Avem și o hotărâre de Consiliu Local în acest sens. În contractul de comodat spune clar că se poate folosi arena și de alte structuri sportive. Adresa a ajuns la noi după ce am semnat contractele cu entitățile care doresc să joace pe stadion. Abia apoi au început acest tam-tam” a declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

Reziliază contractul de comodat?!

Primarul Marcel Romanescu îi transmite lui Condescu să Stadionul nu poate fi divizat în funcție de preferințele lui. „Nu putem discuta stadionul pe bucăți.I-am spus și domnului Condescu că stadionul este un tot, cum să-l împărțim?! El să beneficieze de terenul de sport și noi de tribune? Nu putem discuta de părți distincte. Eu înțeleg au făcut anumite investiții, însă, investițiile au fost făcute tot din banii acționarilor. Văd că aici cineva se vede stăpân și crede că Primăria are doar obligații și ei doar drepturi. Întreținerea arenei presupune costuri substanțiale și noi trebuie să căutăm soluții pentru a compensa sumele pe care le acordăm pe intreținerea lui. Suntem proprietari și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru!  Pe de altă parte un contract de comodat poate oricând să fie reziliat! Nu știu ce drepturi ar putea să pretindă, în ce calitate? Și Pandurii Târgu Jiu când foloseste Stadionul, folosește bunurile noastre”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu.

Jocul celor de la FCU Craiova, în weekend, în pericol

Adresa oficială trimisă de Pandurii Târgu Jiu se încheie cu o amenințare la adresa viitoaree meciuri de pe Arena din Târgu Jiu.  “Anunţăm pe această cale cluburile care au încheiat contracte de închiriere a Stadionului Municipal cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, fără a ajunge la o înţelegere cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, că îşi asumă riscul de a nu putea să dispute meciurile în condiţii legale pe stadionul din Târgu Jiu şi sunt în pericolul de a pierde, la masa verde, meciurile de pe teren propriu, suprafaţa de joc fiind proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în conformitate cu documentele legal încheiate de Primăria Târgu Jiu, cu aprobarea Consiliului Local Târgu Jiu. Conform acestora, terenul este în administrarea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, până la finalul anului 2020, perioada Contractului de Comodat prelungindu-se automat cu perioada în care s-a derulat investiţia în noul stadion, perioadă în care clubul nu a avut acces la propriile investiţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Stimulent de risc social pentru angajații DGASPC Gorj

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de...

Managerul SJU Târgu Jiu s-a vindecat. Vienescu: ”au fost momente grele în perioada de internare”

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost externat. Dumitru Vienescu a ajuns deja acasă după ce a beneficiat de tratament antiCOVID...

A fugit din spital. Era internat la psihiatrie

Un cadru medical din Secția Psihiatrie din Tg-Jiu a dat alarma aseara după ce a sesizat dispariția unui bărbat de 41 ani. Polițiștii au...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini