spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăActualitateInstituţiile deconcentrate, supuse controalelor

    Instituţiile deconcentrate, supuse controalelor

    Prefectul Radu Teodorescu vrea disciplină în instituţiile judeţului. Mai mult, acesta acuză faptul că nu există nici un fel de comunicare între aceste instituţii. Controalele se fac haotic iar rezultatele întârzie să apară. Astfel, reprezentantul Guvernului în teritoriu a luat decizia ca aceste instituţii deconcentrate să fie controlate, pentru a se vedea pe viu unde sunt deficienţele şi care sunt soluţiile pentru „remedierea” lor.

    Toate instituţiile deconcentrate din judeţ vor fi controlate, în luna aprilie a acestui an. Decizia a fost expusă public, ieri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Prefectul spune că aceste instituţii nu raportează problemele cu care se confruntă şi nici nu realizează campanii de prevenţie şi informare în teritoriu. „O să aveţi în aprilie din nou controale. Sunt controale pe proiectele şi obiectivele de management. Nu sunt controale ale noastre, aşa să avem controale, sunt controale pe aceste obiective. Dacă în şase luni nu reuşiţi să remediaţi problemele cu care vă confruntaţi, într-un an nici atât. Vedeţi ce deficienţe aveţi în instituţiile pe care le conduceţi pentru că cel târziu în aprilie, colegii mei vor trece pe la dumneavoastră, să vadă ce aţi realizat. În toată această perioadă vor exista controale, din partea instituţiei noastre. Vom merge în fiecare instituţie în parte. De asemenea, noi avem câte un responsabil pe fiecare instituţie. În fiecare săptămână colegul meu va avea o discuţie telefonică cu echipa managerială a instituţiei respective iar o dată pe lună, colegul meu va veni în instituţia respectivă şi va avea discuţii cu angajaţii şi apoi cu conducerea. Dacă noi nu ştim problemele cu care dumneavoastră vă confruntaţi, nu este bine, pentru că în felul acesta nu vom putea rezolva niciodată aceste probleme”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Prefectul a avut de obiectat şi modul în care instituţiile ţin legătura cu cetăţenii, dar şi modul de acţiune al instituţiilor „de control” în relaţia cu agenţii economici. Acesta spune că trebuie avute în atenţie acţiunile de prevenţie, informare şi mediatizare, pentru ca agenţii să ştie ce au de făcut şi apoi să urmeze controalele şi ulterior sancţiunile, în cazul în care legea o impune. „Dacă luna viitoare fiecare instituţie de control nu are un astfel de raport, făcut şi transmis în teritoriu către agenţii economici, atunci consider că dumneavoastră veniţi la aceste şedinţe şi participaţi, degeaba. Dacă nu era bună ideea, îmi spuneaţi. Dar nu se poate. Trebuie să mediatizăm obiectivele instituţiei dumneavoastră, trebuie să existe o informare. Vă rog, transmiteţi agenţilor economici informarea, faceţi prevenţie şi apoi veniţi cu controale şi amenzi”, a mai spus prefectul.

    Directorii nu se tem de controale

    Direcţia Sanitar Veterinară este una dintre instituţiile care va fi supusă controlului. Directorul Ion Iliuţă spune că nu se teme de aceste controale şi că unul din obiectivele principale ale unităţii pe care o conduce este prevenţia. „Nu ne regăsim aici, ca şi instituţie, pentru că suntem o instituţie care prevenim apariţia de îmbolnăviri la om, prin protejarea animalelor. Suntem o instituţie care sută la sută ne ocupăm de prevenţie. De la începutul anului şi până în prezent am făcut foarte multe controale, cu costuri foarte mari din partea colegilor. Controalele sunt structurate pe tipul de unitate, controalele noastre se cheamă de foarte multe ori evaluări. Nu avem controale haotice”, a spus Iliuţă. La capitolul prevenţie stă bine şi APIA Gorj. Asigurările vin din partea directorului Constantin Negrea. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură realizează şi o serie de controale, pe fiecare sprijin financiar pe care îl derulăm. În 2012 am realizat peste 2.500 de controale, însă, desigur, înainte de avea controale, de fiecare dată avem campanii de informare. Ne deplasăm în localităţile respective, avem discuţii cu fermierii şi vedem ce este de făcut”, a spus directorul APIA Gorj. Autorităţile au făcut public şi programul controlului, pentru ca fiecare instituţie să se poată pregăti. „Am programat pentru trimestrul 1 am programat un control la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj, Direcţia Sanitar Veterinară şi Casa de Pensii. Pentru trimestrul 2, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia de Statistică şi Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Pentru trimestrul 3, Direcţia de Sport şi Tineret, Garda Financiară şi Inspectoratul Şcolar. Pentru trimestrul 4 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Gorj”, a spus un reprezentant al Instituţiei Prefectului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: