4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăActualitateInvestiții pe cursurile de apă din Gorj pentru a stopa fenomenul de...

Investiții pe cursurile de apă din Gorj pentru a stopa fenomenul de eroziune

Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj (S.G.A. Gorj) a demarat și finalizat o serie importantă de obiective și investiții pe cursurile de apă ale râurilor:  Galbenu, Șușita, Ciocadia, Jaleș, Gilortel, Câlnic și Amaradia.

Astfel au avut loc reparații curente la regularizare și apărare de mal pârâu Galbenu la Baia de Fier, s-au executat 1500 mc terasamente, cu scopul de a asigura secțiunea optimă  de scurgere la apele  mari, de a stopa fenomenul de eroziune a malurilor și de a pune în siguranță lucrarea, întretinerea digului de pe râul Șușița la Tg-Jiu, amonte pod DN Tg-Jiu – Drobeta-Turnu Severin,pentru asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari.

De asemenea, în săptămâna curentă, Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj a continuat lucrările de întreținere și reparații pe cursurile de apă din administrare, prin decolmatarea pârâului Ciocadia la Bengesti – Ciocadia, zona Liniuța, decolmatarea pârâului Ciocadia la Bengesti – Ciocadia, zona Mosor, decolmatarea pârâului Jaleș la Stolojani, Zona Cimitir, reparații curente la regularizare și îndiguire râu Gilort la Novaci – pârâu Gilorțel. Scopul urmărit este acela de a stopa fenomenul de eroziune a malurilor și asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari.

Sistemul de Gospodarire a apelor Gorj a participat în data de 7 aprilie 2019 cu un numar de 21 de angajați, alaturi de alți voluntari de la școli, licee și instituții, la o acțiune de plantare arbori în zona Negomir din Județul Gorj, acțiune de voluntariat organizaăa de: Asociatia ”Team for next generation”, în parteneriat cu: ”Plantăm fapte bune în România”.

O serie de lucrări, propuse pentru finalizare sunt și pe pârâu Câlnic, în zona localității Prigoria, Zorlești și Călugăreasa, amenajare râu Amaradia, în localitatea Bustuchin, amonte pod DC74, amenajare râu Gilort, în zona localității Novaci, puternic afectat de inundațiile din anul 2014;

O altă investiție importantă este realizarea unui laborator de analize și sediu S.G.A Gorj, care să corespundă noilor cerințe, inclusiv dezvoltarea unui laborator care să soluționeze problemele zonale în acest domeniu.

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”

Un liceu de prestigiu intră în reabilitare!

0
Una dintre cele mai importante unități de învățământ din Municipiul Târgu Jiu intră în reabilitare....

Caută soluții pentru investiții în Motru

0
Autoritățile din Motru caută terenuri pe care să le pună la dispoziția investitorilor. Municipiul nu...

Pași importanți pentru investițiile din Tismana

0
Investițiile din orașul Tismana, tot mai aproape de a fi finalizate. Autoritățile susțin că deja...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!