Acasa / Actualitate / Ion Iancuț și Carmen Tepșan la Simpozionul Internaţional de Sculptură, Pictură și Grafică -Atelierele Brâncuşi

Ion Iancuț și Carmen Tepșan la Simpozionul Internaţional de Sculptură, Pictură și Grafică -Atelierele Brâncuşi

Artiști importanți la ediția de anul acesta a Simpozionului Internaţional de Sculptură, Pictură și Grafică din cadrul Atelierelor Brâncuşi. Ediția 2019 se va desfăşura în perioada 12 august – 3 septembrie și va reuni personalități importante din lumea artei.

Simpozionul este structurat pe două ateliere: Atelierul de sculptură, care va începe pe data de 12 august și va fi găzduit de Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, și Atelierul de pictură și grafică, începând cu data de 26 august, în stațiunea montană Rânca.În cadrul Atelierului de sculptură vor participa doi artişti plastici profesionişti din România: Ion Iancuț și Carmen Tepșan. Curatorul atelierului de sculptură este, ca şi în anii trecuţi, Vlad Ciobanu, sculptor profesionist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. „Atelierele Brâncuşi” este un proiect multi-art dedicat lui Constantin Brâncuşi, concretizat prin simpozioane naţionale şi internaţionale, precum şi ateliere creative pentru artiştii profesionişti. În cadrul acestor manifestări se urmărește, în același timp, și stimularea creativităţii şi a creaţiei artistice în rândul tinerilor, elevi şi studenţi din sectorul arte vizuale, literatură, ştiinţă etc., cu scopul valorificării la nivel naţional şi internaţional a potenţialului oferit de Ansamblul brâncuşian şi elaborarea unor materiale documentare şi de cercetare având ca bază moştenirea brâncuşiană”, au transmis oficialii Centrului din Târgu Jiu. Deschiderea oficială a atelierului de sculptură va avea loc în data de 12 august, ora 13:00, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*