11.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăActualitateKlaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale!

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale!

Primele exit-poll-uri de la turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 arată că viitorul Preşedinte al României va fi Klaus Iohannis. Klaus Iohannis (ACL) a obţinut 50,90 % din voturile exprimate în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) – 49,10 %.

Incidente la votare

Ziua votului nu a trecut fără incidente în Gorj. Astfel, managerul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu, Aurel Stolojanu, s-a ales cu dosar penal, după ce împreună cu paznicul unităţii medicale nu au predat declaraţiile prin care pacienţii solicitau prezenţa urnei mobile. În după amiaza zilei de ieri, cei doi au fost audiaţi de poliţiştii din Bumbeşti Jiu. Situaţie inedită la Bumbeşti Jiu, acolo unde cererile de votare prin urna mobilă a pacienţilor internaţi la spital nu au ajuns la Biroul Electoral Judeţean. Conform verificărilor efectuate de poliţişti se pare că vinovaţi ar fi paznicul unităţii medicale şi managerul Aurel Stolojanu, care nu au depus cele 50 de solicitări pentru urna mobilă în termenul legal, respectiv până sâmbătă la orele 20. În după-amiaza zilei de ieri, directorul Spitalului Bumbeşti Jiu împreună cu paznicul au fost audiaţi la sediul Postului de Poliţie din oraş. Reprezentanţii IPJ Gorj au precizat, prin purtătorul de cuvânt, Cătălin Buşe, că pe numele celor doi angajaţi ai Spitalului Bumbeşti Jiu s-au întocmit dosare penale, sub aspectul savârşirii infracţiunii de împiedicare a dreptului de a vota. Acesta este singurul caz de acest gen înregistrat la scrutinurile electorale, din ultimii ani, în Gorj.

Bătut pentru vot?

Un alt incident a fost înregistrat în localitatea Bâlteni, acolo unde, conform declaraţiilor date de primarul localităţii, un cetăţean a fost lovit de un bărbat pentru ca alegătorul să voteze cu unul din cei doi candidaţi la prezidenţiale. Edilul Gheorghe Păsărin a declarat că persoana în cauză ar mai fi lovit aseară o altă persoană. Primarul comunei a mai precizat că ceea ce s-a întâmplat a fost primul incident înregistrat în acest tur al alegerilor în localitate, autorităţile fiind surprinse de astfel de atitudini. Victima agresiunii a dat declaraţii la Poliţie, purtătorul de cuvânt al IPJ declarând că s-a întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 58 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Conform IPJ Gorj, bărbatul de 71 de ani a fost agresat fizic şi verbal de cetăţeanul de 58 de ani din Peşteana care a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. În localitatea Baia de Fier alegerile au început cu un eveniment care a pus pe jar membrii uneia din secțiile de votare! O persoană care a venit să-și exercite dreptul de vot a făcut preinfarct chiar în incinta secției după ce a introdus buletinul de vot în urnă.

Prezenţă la vot de peste 60% în Gorj

Raportarea Biroului Electoralului Județean a arătat o prezență la vot până la ora 19:00 la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este de 64,39% peste media la nivel naţional. Peste 186.000 de gorjeni şi-au votat preşedintele, cei mai mulţi alegători care au pus ştampila „Votat” pe buletin fiind din mediul rural.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -