Acasa / Actualitate / Liceeni cu medii de 2 și 3 la Evaluarea Națională. La matematică-informatică s-a intrat cu 2,78

Liceeni cu medii de 2 și 3 la Evaluarea Națională. La matematică-informatică s-a intrat cu 2,78

Au primit medii de 2 și 3 la Evaluarea Națională, dar asta nu i-a împiedicat să devină liceeni. Mai mult decât, absolvenții de gimnaziu au reușit să intre la profilul de matematică-informatică de la un colegiu national din Gorj.

Cea mai mică notă de admitere a fost înregistrată la Colegiul Tehnic Motru, unde s-a intrat cu 2.07. De asemenea, la Colegiul Tehnic Mătăsari s-a intrat cu 2,26, iar la Colegiul Tehnologic Bîlta, din comuna Runcu, cu 2,69. În Târgu Jiu, elevii au putut să devină liceeni cu media 2,62 la Liceul nr. 2. La profilul matematică-informatică de la Colegiul Național „Tudor Arghezi“ s-a intrat cu 2,78, iar la Colegiul Mihai Viteazudin Bumbești Jiu cea mai mică medie de admitere a fost 3.88 la filologie.

La Liceul Energetic s-a intrat cu 2,33

Cea mai mică notă de admitere în Târgu Jiu a fost la Liceul Energetic, unde elevii au fost declarați admișii cu nota 2,33. Antoaneta Botoarcă, director adjunct Liceul Energetic, explică această situație: „La școala noastră, clasă de electromecanică făcută anul trecut și clasă făcută în acest an, ultima medie anul trecut a fost 3,20, iar în acest an este 2,33, dar mediile de 5-8, anul trecut de 6,20, iar în acest an de 6,68. Este evident că sistemul liceal de învățământ se încarcă cu niște elevi care va fi foarte greu să-i aducem la nivelul de a promova examenul de bacalaureat în aceste condiții. Din puncul nostru de vedere, le-aș recomanda școlile de meserii, unde învață o meserie și nu mai e nevoie de examen de bacalaureat, dar dacă sistemul permite și numărul de locuri este suficient. Pentru acest an, noi ne-am făcut ambele clasele“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*