Acasa / Actualitate / Licitație pentru troleibuzele moderne care vor circula pe străzile din Târgu Jiu

Licitație pentru troleibuzele moderne care vor circula pe străzile din Târgu Jiu

În această perioadă se va desfășura licitația pentru achiziționarea a 20 de troleibuze moderne care urmează să circule pe străzile din municipiul Târgu Jiu. Mijloacele de transport vor ajunge reședința județului Gorj pe parcursul anului viitor și vor intra în dotarea societății de transport în comun Transloc SA.

Primarul Marcel Romanescu a spus că proiectul a fost depus pentru finanțare în luna septembrie: „Anul acesta în luna iulie, direcția de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu a primit o informație, că există posibilitatea depunerii unui proiect pentru dotarea transportului în comun din Târgu Jiu cu 20 de noi troleibuze în valoarea de 12 milioane de euro. Cei din aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu au venit din concediu pentru o idee. În două luni de zile a fost depus proiectul, adică în luna septembrie, și acum avem deja licitația. În anul 2019 vor avea livrate cele 20 de troleibuze noi, în valoare de 500.000 de euro fiecare. Este dotat cu tot ce înseamnă un transport modern în timpurile actuale“.

11 troleibuze vor avea autonomie

Mai mult de jumătate dintre troleibuze au autonomie și pot circula fără să fie cuplate la rețeaua electrică, pentru că sunt dotate cu baterii. „11 dintre acestea au și autonomie, în sensul că după ce se termină rețeaua de transport pe cablu se poate deplasa independent zeci de kilometri pe raza municipiului Târgu Jiu, pentru că este dotat cu baterii. În țară sunt doar două municipiu care au reușit să acceseze un astfel de proiect, și anume Târgu Jiu și Ploiești“, a mai precizat primarul Romanescu.

Proiectul inițial a fost redimensionat

Primăria municipiului Târgu Jiu are un proiect mai amplu, care cuprindea și aducerea unor mijloace de transport moderne, precum și refacerea infrastructurii rutiere de transport persoane. „Am redimensionat proiectul de 24 de milioane de euro și am cerut doar 15“, a mai spus Marcel Romanescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*