Acasa / Actualitate / Localnic din Padeș, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că a prejudiciat APIA cu 150.000 de lei

Localnic din Padeș, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că a prejudiciat APIA cu 150.000 de lei

Vasile Semenescu, un localnic din Padeș, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, pentru că a încasat necuvenit de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Gorj subvenții de aproximativ 150.000 de lei.

Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

A depus documente false

Conform rechizitoriului, în perioada 2010 – 2012, inculpatul Vasile Semenescu a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. „Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 149.511 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se arată într-un comunicat al DNA.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*