Lucrările de pe Centura de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, SISTATE

0
40

Este foarte posibil ca de la 1 decembrie lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu să fie sistate, deoarece temperaturile scad și muncitorii nu vor mai putea lucra. Procedura de expropriere este în continuare greoaie. Unii dintre târgujieni nu au titluri de proprietate.

Ion TudorȘeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, Ion Tudor, a spus că este foarte posibil ca lucrările la șoseaua de centură a municipiului să fie sistate odată cu 1 decembrie sau la data pe care o va decide constructorul. Temperaturile scad și muncitorii nu vor mai putea lucra. Ion Tudor a mai afirmat că lucrările la DN 66 între Rovinari și Bumbești Jiu sunt aproape finalizate, iar pe Defileul Jiului lucrările sunt finalizate în proporție de 80%. „În Gorj fac precizarea că DN 66 este 99% finalizată, acum se fac testări și verificări. Pe Defileu 80% dintre lucrări sunt gata. La Centură, ritmul s-a încetinit, asta este procedura căci cea de expropriere este foarte greoaie. Avem cinci case unde știm proprietarii, dar nu au acte de proprietate. Ei figurează și la taxe și impozite, dar n-au acte de proprietate, titlu de proprietate. Cert este că la Primărie și la Prefectură aceste documente se fac în regim de urgență. La cadastru, ritmul este alert, avem trei inspectori care se ocupă doar de lucrurile astea”, a spus Tudor.

Evaluează zonele de risc

Înainte de sistarea lucrărilor, reprezentanții Secției Drumuri Naționale și cei de la Ape și ISU vor face o evaluare a zonelor de risc de pe șantier. „Pe Centură, lucrările se vor opri acum că vine iarna, vom face o trecere în revistă a zonelor de risc de pe acest șantier alături de ISU și de cei de la Ape. Avem lucrări nu pe drumul carosabill constructorul va decide. La Amaradia lucrarea este oprită. Este un cras abuz în aceea zonă, lucrarea a fost oprită la podul de peste Amaradia. Noi aveam în plan să fie gata acum, vine iarna și sunt pericole. Avem și case demolate, au primit mai mulți bani, o singură casă a fost demolată. Mai sunt 15 case, dar oamenii au înțeles”, a spus Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here