Lucrările de pe DN66 Bumbești Jiu- Petroșani, finalizate

0
144

Lucrările de pe defileul Jiului au fost finalizate. A fost semnată recepția la terminarea lucrărilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbești Jiu și Petroșani, urmează o perioadă de doi ani de monitorizare a lucrărilor, perioada de garanție, până la semnarea recepției finale.

După ani de zile drumul național care face legătura între Oltenia și Ardeal a fost finalizat. DN 66 dintre Bumbești Jiu și Petroșani a fost recepționat urmând ca după o perioadă de control recepția finală să fie semnată. Lucrarea a fost una amplă având în vedere relieful muntos însă constructorul și-a luat toate măsurile pentru ca la final tronsonul să nu mai reprezinte un pericol la adresa participanților la trafic.

Lucrări în premieră

 „În timpul procesului de reabilitare au fost executate 135 de podețe pentru scurgerea apelor, opt poduri au fost reabilitate și un pod a fost construit de nou. Pe toată lungimea au fost montați parapeți de tip New Jersey sau de metal și pe versant în zonele cu risc de cădere a pietrelor s-au montat plase de siguranță și bariere de protecție. A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator. În zona dalelor de beton a fost folosită o tehnologie nouă de armare cu plasă de oțel. La intrarea în Defileu, în zona Vișina, a fost redimensionată parcarea care a fost utilată cu toalete, mobilier și sistem de iluminare. Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate în timpul lucrărilor”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here