Magazinul Finanţelor, o sursă de înnoire pentru gorjeni

0
12

O lecţie de economie la bugetul familiei o dau gorjenii care merg la magazinul de bunuri confiscate al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. Produse variate de la vestimentaţie până la aparatură electronică îi aşteaptă pe gorjenii interesaţi, mai ales că nu există adaos comerecilal. Reprezentanţii instituţiei spun că şi încasările s-au dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Marfă pentru toate gusturile, dar şi bunuri variate de la blugi, cizme, laptopuri şi chiar undiţe, dar şi telefoane mobile îşi aşteaptă clienţii magazinul Finanţelor Publice Gorj. Reducerea de care au parte clienţii rămâne atracţia principală pe lângă faptul că nu se pot plânge de varietate. Preţurile pornesc de la 0,5 şi de opresc la 150 de lei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Finanţe Gorj, magazinul se menţine ca o alternativă deloc de neglijat pentru gorjenii care vor avhiziţii noi, dar cu bani puţini. În plus, „lipsa unui adaos comercial face ca produsele să fie căutate, având un preţ cu 30 la sută mai mic decât cel al pieţei. Cele mai multe solicitări le au produsele textile, încălţămintea de sezon şi sezon rece, dar şi alte produse industriale”, a precizat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj.

Marfa confiscată în urma controalelor derulate de comisarii de la Garda Financiară, Poliţie şi Jandarmerie este evaluată de o comisie înainte de a fi scoasă la vânzare. Numai în ultima lună, veniturile încasate prin valorificarea bunurilor confiscate au atins aproape 19 mii de lei, iar de la începutul anului, încasările s-au dublat faţă de anul trecut, ajungând la 108.700 de lei. O parte din gorjeni se decid repede ce anume primează pe lista de cumpărături, alţii preferă să revină la magazin până fac alegerea potrivită. Nu de alta, dar nu ştiu niciodată ce pot găsi la un preţ convenabil şi de ce nu, potrivit pentru un cadou. „Am probat nişte cizme, că tot se apropie frigul. Le-am luat că la preţul de 20 de lei, nu am nimic de zis, iar pentru soţ am în vedere o undiţă, care este mult mai ieftină faţă de piaţă”, a spus o cumpărătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here