Managerul interimar al Spitalului Județean dă explicații cu privire la magazia unității medicale și păstrarea reactivilor

0
10

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, va fi prezent astăzi în ședința Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Gorj, pentru a da explicații cu privire la achiziția aparaturii medicale și a modului de păstrare a reactivilor folosiți la realizarea analizelor medicale.

În materialul trimis Prefecturii Gorj se menționează modalitate de achiziționare a fiecărui tip de aparatură.

„Reactivii utilizați pentru efectuarea analizelor medicale sunt depozitați în magazia proprie a laboratorului de analize medicale, în condiții corespunzătoare de mediu (umiditate și temperatură), condiții ce sunt monitorizate zilnic.

Reactivii care necesită condiții speciale de temperatură (2-8 grade Celsius) sunt depozitați corespunzător în cele 15 frigidere destinate acestui scop, din cadrul laboratorului de analize medicale“, se arată în adresa semnată de conducerea actuală a spitalului.

ITM Gorj a închis magazia spitalului

Unul dintre ultimele scandaluri de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu s-a referit la condițiile de păstrare a substanțelor folosite în activitatea medicală. Acestea erau păstrare într-o magazie cu mucegai pe pereți și unde temperatura de păstrare nu era asigurată. Un magazioner a făcut numeroase adrese pentru ca substanțele să fie păstrate în locuri special amenajate și în condiții corespunzătoare, dar fără niciun rezultat.  Bărbatul nu a mai vrut să lucreze cu substanțele periculoase.

În urma unui control, inspectorii ITM Gorj au amendat  unitatea medicală cu suma de 22.000 de lei și au dispus sistarea activității de depozitare a substanțelor periculoase la magazie, condițiile încălcând normele securității și sănătății în muncă. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au descoperit că acoperișul clădirii era spart și ploua înăuntru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here