spot_img
8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăActualitateNici jumătate din planurile cadastrale de la „centura“ municipiului Târgu Jiu nu...

    Nici jumătate din planurile cadastrale de la „centura“ municipiului Târgu Jiu nu au fost întocmite

    Nici jumătate din planurile cadastrale ale variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu nu sunt efectuate până în prezent.

    Marius Mănescu, directorul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OJCPI) Gorj, a precizat că lucrurile au început să evolueze în ultima perioadă, după ce Primăria Târgu Jiu a încheiat un contract cu o firmă din Timișoara: „Prestatorii nu au avut sprijinul necesar în vederea întocmirii acelor planuri parcelare, prin care să fie identificat fiecare cetățean îndreptățit care să fie despăgubit pentru exproprierea ce s-a făcut. Legea s-a modificat între timp și s-a introdus un termen de șase luni pentru comisiile locale, timp în care au obligația să întocmească planurile parcelare necesare exproprierii. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu primarul Marcel Romanescu a înțeles importanța acestor planuri parcelare a încheiat contracte și au început să apară la recepție mai multe tarlale aferente acestor zone. Au fost identificați proprietari, fiecare cu amplasamentul său, cu suprafața sa. Este un contract încheiat cu o firmă din Timișoara, care la ultima întâlnire pe care am avut-o cu reprezentanții acesteia spuneau că mai mult de 40 la sută sunt realizate. Am recepționat câteva din ele“.

    La Bumbești Jiu, planurile parcelare au fost realizate

    Marius Mănescu a precizat că o porțiune din varianta de ocolire traversează orașul Bumbești Jiu, iar autoritățile de aici s-au mobilizat și au finalizat procesul

    La Bumbești Jiu, lucrurile sunt rezolvate, pentru că cei de la Primărie au înțeles importanța acestei operațiunii pentru amplasamentele de pe varianta de ocolire care se află pe teritoriul acestei localității.

    Șeful de la OJCPI Gorj a precizat nu lucrările de construcție nu au trenat din cauza planurilor parcelare, pentru că acestea se puteau efectua în paralel: „Nu lipsa planurilor parcelare a dus la întârzierea realizării drumului de ”centură“. În anul 2015, întreaga suprafață care face obiectul acestui coridor de expropriere a fost intabulat în cartea funciară ca fiind domeniu public al statului român și nimic nu-i împiedica pe constructori să lucreze și să finalizeze lucrările, pentru că, în paralele, se putea lucra și oamenii puteau fi identificați și puși pe planuri“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: