Noul prefect, în vizită, ieri, la Casa de Pensii Gorj

0
8

Angajaţii de la Casa de Pensii Gorj au primit ieri o vizită inopinată! Noul prefect Alin Văcaru nu pierde ocazia să se familiarizeze cu situaţiile cu care deconcentratele se confruntă, iar prima pe listă a fost Casa de Pensii. Cum lipsa spaţiului este în continuare o problemă pentru instituţie, prefectul Alin Văcaru promite găsirea de soluţii cât mai repede.

În această perioadă, prefectul judeţului, Alin Văcaru, va inspecta toate instituţiile deconcentrate din judeţ alături de subprefectul Virgil Drăguşin. La nici două săptămâni, Văcaru şi-a propus să facă un tur al instituţiilor publice, nu pentru a-i verifica pe angajaţi, ci pentru a-i întreba personal de problemele şi piedicile cu care se confruntă în activitate. Prefectul Văcaru a fost şi la Casa Judeţeană de Pensii Gorj unde, a revenit pe tapet o problemă mai veche, cea a spaţiului. Din două sedii, instituţia a rămas cu unul singur, după ce clădirea de la Gară a trebuit eliberată proprietarului de drept, CE Oltenia. Acum pentru toţi angajaţii, disponibil este doar sediul din strada Republicii, neîncăpător, care trebuie să facă faţă la toate activităţile. Se va pune cât de curând problema unei săli de audienţe, necesare eliberării biletelor de tratament. Prefectul Alin Văcaru are o propunere, susţinută şi de conducerea Casei de pensii Gorj. Prefectul Alin Văcaru a declarat că „de la învestirea mea în funcţie, mi-am propus ca împreună cu domnul subprefect să parcurgem toate instituţiile deconcentrate, să stăm de vorbă în primul rând cu angajaţii, nu neapărat cu conducerea. Astăzi, am decis ca împreună cu domnul subprefect să venim la Casa de Pensii, să stăm de vorbă cu angajaţii, cu conducerea, să identificăm un spaţiu pentru a se desfăşura activitatea în condiţii optime. În urma discuţiilor purtate cu conducerea Casei Judeţene de Pensii, nu este atât de gravă situaţia. Există birouri, singurul impediment ar fi acela de a găsi un spaţiu pentru arhivă, ceea ce este mult mai uşor decât să încercăm să găsim un spaţiu mult mai mare. Am venit mai întâi la Casa de Pesnii pentru că ştiam de problemă de la doamna Ghimiş”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj. „Ne bucură vizita domnului prefect şi subprefect, au ocazia să afle mai multe. Au dat dovadă de receptivitate vis-a-vis de problema noastră şi avem convingerea că în viitorul apropiat se vor găsi soluţii mai ales pentru spaţiul de arhivă. Problema se pune asupra a ce vrem noi să facem, să dezafectăm arhiva de jos şi să facem sală de audienţe pentru cei care vor solicita bilete de tratament”, a declarat Daniela Negoiţă, directorul adjunct al Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu au dat asigurări că vor continua periplul pe la deconcentrate tocmai pentru a identifica mai bine problemele şi soluţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here