O profă din Timiş a încurcat subiectele la bac

0
12

Situaţie fără precedent la Grupul Şcolar Industrial Turceni. Preşedintele comisiei de Bac a încurcat subiectele la două clase. Abia la finalul examenului s-a constatat eroarea, iar elevii au fost împotriva reluării examenului, preferând să le fie corectate aşa după cum le primiseră spre rezolvare. Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a dispus imediat verificarea situaţiei şi urmează să stabilească şi măsurile pentru comisia de examen.

Încurcătura s-a făcut la clasele de matematică-informatică, respectiv cea cu profil tehnologic. Primii au primit subiecte mai uşoare iar cei din urmă s-au vazut nevoiţi să rezolve subiecte mai dificile. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar(IŞJ) Gorj au cerut sprijinul Ministerului Educaţiei, nu înainte de a lua legătura cu centrul de examen şi cu cei din comisie. „Incidentul a apărut din cauza distribuirii greşite a subiectelor, la o clasă din Grupul Şcolar Turceni, unde 10 elevi de la specializarea matematică-informatică au primit subiectele de la profil tehnologic, iar opt elevi de la tehnologic au primit spre rezolvare subiectele de la mate-info. Am dispus cercetări, am luat legătura cu centru iar în primă fază au fost rechemaţi elevii în centrul de examen, pentru a susţine din nou proba, cu varianta de rezervă. Candidaţii însă şi-au dat acordul, în scris, pe propria răspundere, pentru corectarea subiectelor, aşa cum au fost primite”, a declarat inspectorul şcolar IŞJ, Camelia Bibere, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de bacalureat. Preşedintele comisiei de examinare, o profesoară din Timişoara, a refuzat să comenteze acest incident, iar de la centrul de evaluare, întreaga comisie era aşteptată la Inspectorat pentru note explicative şi măsuri. Profesoara în cauză va fi sancţionată, cel mai probabil, cu interdicţia de a mai participa la sesiuni de bacalaureat în următorii ani.

Alte incidente la bac

Nereguli la proba obligatorie de profil au fost şi la centrul de examen din Rovinari, unde încălcarea regulilor a avut urmări pentru un elev. Acesta a fost eliminat din examen, din cauza telefonului mobil. Tensiunea se pare că şi-a spus cuvântul şi în cazul unui profesor supraveghetor de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, care a necesitat intervenţia medicilor. Ce surprize mai rezervă examenul de bacalaureat, rămâne să dovedească, pe 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializări. Emoţiilor li se va pune însă punct pe 3 iulie, cu afişarea rezultatelor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here