Oraşele Motru şi Rovinari, campioane la depopulare

0
191

Două oraşe din judeţul Gorj sunt fruntaşe la nivel naţional în privinţa depopulării. Este vorba de municipiul Motru şi de oraşul Rovinari.

Potrivit unui studiu publicat de Institutul Naţional de Statitistică, în orașul Rovinari, rata plecării oamenilor în ultimii 10 ani este de 31 de persoane la 1.000 de locuitori.

Primarul localităţii Rovinari, Robert Filip, susţine că datele prezentate nu sunt reale, deoarece oraşul s-a dezvoltat în ultima perioadă: „M-aș fi bucurat ca cei care au făcut acest anunț să fi făcut totuși și o cercetare mai amănunțită în ultimii ani. Nu pot să neg că au fost probleme, probleme de genul asta au fost în toată țara“, a spus primarul Robert Filip, pentru Digi24.ro.

Oraşele Motru şi Rovinari, afectate de reducerea activităţii miniere

Şi primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, susţine şi el că informaţiile nu sunt corecte: „Datele de la INS pot fi influențate. De exemplu, așa cum am spus, Motru este un oraș tânăr, la început a fost așa, un miraj al locuirii la oraș, oamenii au venit din localitățile din jur“.

Cele două oraşe sunt legate de sectorul minier şi energetic. Cum această activitate economică a decăzut în ultima perioadă, cele două oraşe au fost afectate. Populaţia acestor localităţi este în general îmbătrânită, pentru că tinerii preferă să plece în oraşe mai mari sau în străinătate, unde salariile sunt mai mari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here