Acasa / Actualitate / Pământul a luat-o la vale în mai multe comune din Gorj. Primarii cer sprijin prefectului

Pământul a luat-o la vale în mai multe comune din Gorj. Primarii cer sprijin prefectului

Panică printre primari după ce pământul a luat-o la vale în mai multe localități din Gorj. Drumuri județene, terenuri agricole dar și imobile, nimic nu a stat în fața pământului care a creat pagube. Mai multe adrese au ajuns la Prefetura Gorj, edilii solicitând sprijin pentru refacerea porțiunilor afectate.

Ploile din ultima perioadă, asociate de zăpezile din luna trecută au dus, din nou, la reactivarea surupărilor de teren în județ. La Roșia de Amaradia mai multe familii stau cu spaima că oricând casa o poate lua la vale. „S-a reactivat o alunecare identificată de anul trecut. Situația e foarte gravă dacă nu intervenim. Alunecă în aval dealul respectiv, o suprafață de vreo 2 hectare, și afectează două imobile la poalele dealului. La 15-20 de metri de terenul care s-a surpat sunt două locuințe. Patru locuințe sunt în pericol. Dacă mai plouă, e foarte grav acolo. E o alunecare de teren, zic eu, cea mai mare cu care mă confrunt de când sunt primar. Din păcate în zonă n-am făcut acolo lucrare de consolidare. Sunt foarte supărat pe prefectul de Gorj pentru că respectiva alunecare a fost anunțată de anul trecut. Atunci prefectul a declarat că alunecarea de teren mai poate aștepta.Aveam nevoie de 400-500 mii lei”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia Liviu Cotojman.

Rezolvare

La Prefectura Gorj au fost semnalate și alte alunecări de teren. Primarii din Brănești și Licurici. „La două dintre localități s-au deplasat deja comisii mixte. La Brănești este vorba despre o alunecare la un drum comunal iar la Licurici este vorba despre un drum județean. S-au făcut note de fundamentare și problemele se vor rezolva fie cu bani de la buget fie prin fonduri proprii. La Roșia de Amaradia este o probleme mai veche. Noi de fiecare dată când întrunit Comitetul pentru Situații de Urgenă și am făcut proiecte de hotărâre pe care le-am trimis la Guvern am introdus în proiect și localitatea Roșia de Amaradia. Cei de la Guvern probabil au considerat că au fost situații mai grave în alte localități ale județului”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefectura Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*